Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Lena Ackebo debuterar som romanförfattare och Daniel Sjölin debuterar i Lundströms Bokradio. Dessutom får bokcirkeln Boklusen återbesök.
Lör 21 maj 2016 kl 08:05
Två olika slags debutanter besöker Bokradions studio. Den ene ska prata författaren George Saunders novellsamling "Tionde december", den andre ska prata om sin egen bok "Världens vackraste man"

George Saunders kom ut min sin novellsamling "Tionde december" tidigare i år, och det har varit alldeles för tyst kring samlingen. Inför sommaren råder vi bot på detta och diskuterar George Saunders stil i allmänhet och novellen "Hem" i synnerhet tillsammans med författaren Daniel Sjölin.

Serietecknerskan Lena Ackebo romandebuterar nu, med boken "Världens vackraste man" - en tragikomiskt berättelse om två systrar och världens vackraste man. Lena Ackebo gör ett välkommet och efterlängtat besök i programmet, nu som författare.

Nästa vecka börjar säsongens andra bokcirkel i Lundströms Bokradio. Tillsammans med artisten Plura Jonsson och journalisten Fredrik Virtanen ska vi cirkulera kring 40-års-firande romanen "Jack" av Ulf Lundell.
Vi börjar uppladdningen inför denna världshändelse med ett återbesök hos bokcirkeln "Boklusen".
För knappt ett år sedan kände dom att deras bokcirkel gick i stå. Så vi ryckte ut för att hjälpa till med problem som kan uppstå när en har en bokcirkel. Hur långt är dom komna nu i sin bokcirkel-process?

Kommer du ihåg vilka tips vi gav i bokcirkelakuten? Gör du inte det, så har vi samlat dessa här!

Vill du ha mer information om vad nästa veckas bokcirkel här i Lundströms Bokradio innehåller - exempelvis vad vi läser och när? Kolla in här, så får du alla läsanvisningar: Länk till bokcirkelns fakta

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio
Lundströms Bokradio
Lör 24 jun kl 08:05(40 min)
Lundströms Bokradio
Lör 17 jun kl 08:05(41 min)
Lundströms Bokradio
Lör 10 jun kl 08:05(41 min)
Lundströms Bokradio
Tor 08 jun kl 14:30(108 min)
Lundströms Bokradio
Lör 03 jun kl 08:05(41 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".