Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Kulturnytt
P1 Kultur tisdag 24 maj
Tis 24 maj 2016 kl 13:00
Om ett kluvet Österrike, ett Europa i flyktingkrisens spår och om ett klassiskt shoppingcenter i Luleå.

När de sista rösterna var räknade i det österrikiska presidentvalet var det bara drygt 30 000 röster som skilde de två kandidaterna åt. Den oberoende kandidaten Alexander Van der Bellen vann med minsta möjliga marginal över den högerpopulistiska kandidaten Norbert Hofer. Hur låter den intellektuella diskussionen i Österrike idag? Samtal med Carl Henrik Fredriksson, chefredaktör för Eurozine.

Vart är Europa på väg? I reportageserien Stängslet och gränsen reser vi genom flyktingkrisens Europa som präglas av politiska konflikter och populistiska strömningar. I den sista delen gör vi nedslag i Warszawa och Prag, hör om flyktingsmugglarnas egen stadsdel Aksaray i Istanbul - och så handlar det om den stad i Sverige som påverkats allra mest av flyktingkrisen, Malmö.

I veckans klassiker besöker kulturredaktionens Helene Alm världens första köpcenter inomhus, Shopping i Luleå, ritat av arkitekten Ralph Erskine och invigt 1955.


Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturnytt

Recension av ny skiva från Eminem och intervju med Sofia Helin i "Bron" vars sista säsong släpps snart

Eminem har släppt nya skivan "Revival" och årets grammisnomineringar klara.

Recension Eminems nya platta "Revival", kvinnliga konstnärers verk värderas lägre, grammisnomineringarna klara och en Bob Marley i baktakt önskar sig en vit jul.

Chefen för Kalmar konstmuseum slutar, elever på Israels äldsta konst- och designskola om Trumps Jerusalembesked, jazz för de minsta på film och idag presenterades svenska grammisnomineringarna

Dessutom om reaktionerna på den israeliska konstskolan Bezalel efter Trumps besked om att Jerusalem är Israels huvudstad och en jullucka där julens musik går i baktakt.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".