Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kända och okända människor delar med sig av sina livsöden och berättar om det där avgörande ögonblicket...
Ett avsnitt från Pira & Bråding i P3
Björn om att insjukna i anorexia
Sön 29 maj 2016 kl 14:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
När Björns studier inte blir vad han hoppats på försöker han få kontroll över sitt liv genom träning och vad han äter. Han blir så pass sjuk i anorexia att hans hjärta tillslut håller på att stanna.

I veckans Pira & Bråding möter vi 29-åriga Björn, en glad, social och sportig kille. Han växer upp med tre andra syskon och som det mellanbarnet han är gör han allt för att bli sedd och få stå i centrum. 22 år gammal bestämmer han sig för att ta tag i sitt liv, han flyttar till Sundsvall för att studera, mest för att visa sina föräldrar och syskon att även han kan bli någon. Och det är också nu som han börjar tappa kontrollen över sig själv.

När utbildningen i Sundsvall inte blir som han hoppats på och ensamheten trycker sig på långt borta från familjen, tar Björn kontrollen över sitt liv med hjälp av sin träning och vad han äter. Det börjar med att han bestämmer sig för att sluta äta godis. Det fortsätter med att han helt slutar äta kolhydrater. Till slut tillåter han sig själv att bara äta lite sallad, samtidigt som han tränar stenhårt varje dag. Efter bara några månader är han så pass sjuk i anorexia att hans hjärta håller på att stanna.

- Jag hade så pass låg puls att dom fruktade att jag skulle dö. Jag hamnade på sjukhus där dom övervakade mitt hjärta dygnet runt. Och på nätterna kunde jag vakna av att personalen sprang med min sjukhussäng till intensivvårdsavdelningen för att min puls var så låg.

Hör Björn berätta om hur det var att insjukna i anorexia. Hur han manipulerade hela sin omvärld och hur han tillslut vände allting på en bensinmack i Finnspång.

Programmet med Björn är en repris från tidigare i år. 

Programmet tillhör kategorin: Livsstil

Användarkommentarer

Alla avsnitt från programmet Pira & Bråding i P3
Pira & Bråding i P3
Sön 04 jun kl 14:03(44 min)
Pira & Bråding i P3
Sön 28 maj kl 14:03(43 min)
Pira & Bråding i P3
Sön 21 maj kl 14:03(56 min)
Pira & Bråding i P3
Sön 07 maj kl 14:03(40 min)
Pira & Bråding i P3
Sön 30 apr kl 14:03(54 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".