Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Om att koka potatis och vispa grädde – vårens kokböcker!
Tor 02 jun 2016 kl 10:03
– 12 sidor om att koka potatis är perfekt! – Han har också recept på vispad grädde. – Jag blir jättestressad av den här boken! – Jag föll för att den är brun och liten. – Det här är nåt för foodies.

Menys Nina Frogneborn och Tomas Tengby får hjälp av två hängivna kokboksälskare när de hittar pärlorna bland vårens nya kokböcker.

Emma Kolback, kock och krögare, har hört förut i dessa sammanhang och är tillbaks denna gång också.

Debut i sammanhanget är det för Eric Ericsson, skådespelare till vardags och kokboksmissbrukare all övrig tid.

Böcker som presenteras i programmet:

Erics gamla godingar:
India Cookbook av Pushpesh Pant
The Lebanese kitchen av Salma Hage

Erics nya böcker:
Potatis, om pumatassar, kupning och en obändig livsvilja av Anna Froster
Grilla vego av Paul Svensson

Emmas böcker:
Enkel god mat - tilltugg, förrätter, varmrätter, efterrätter & skafferi av Olle T Cellton
Ramen, japanska nudlar och smårätter av Tove Nilsson

Nina Frogneborns böcker:
Amerikanska pajer, recept från bageriet Four & Twenty Blackbirds av Emily och Melissa Elsen
Konsten att göra kaffe, vägen till den perfekta smaken av Lani Kingston

Tomas Tengbys böcker:
Den asiatiska köksträdgården, odling & filosofi av Sutip Austad
Fermentera, mat med jäst, mögel & bakterier av Jenny Neikell

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny

I juletid för matintresserade. Vi tipsar om julklappar och julmat.

Om pepparrot och wasabi, smakjämförelse, och hur kan man få sälja wasabipaste som mest är pepparrot?

Smörkris, vikingasmör och pyttemejeriet Tor 30 nov kl 10:03(30 min)

Smörkris i Frankrike, vikingarnas betydelse i smörets historia och vi gör smör i 24 kvadratmeter stort mejeri.

Tarmbakterierna, maten och du Tor 23 nov kl 10:03(30 min)

Lina Nertby och Mia Clase mötte tarmbakterierna för tre år sen och deras liv förändrades. Fredrik Bäckhed forskar på kopplingen tarmbakterier, mat och hälsa.

Säsongens bästa gurka heter – pumpa! Tor 16 nov kl 10:03(30 min)

Om att försöka odla världens största pumpa. Kockar och kokboksförfattares favoritpumpor och favoritrecept. Och om pumpor i Japan och Kina.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".