Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.
Ett avsnitt från Lundströms Bokradio
Och Plura va där, och Fredrik Virtanen och Åsa Ericsdotter och i Vietnam - och alla dom andra me
Lör 04 jun 2016 kl 08:05
Vi cirkulerar kring del två av romanen "Jack" i bokcirkeln, tillsammans med Plura och Fredrik Virtanen. Och vi besöker Vietnams boss-feminist. Och får en inblick i fettfritt samhälle

I Ulf Lundells låt Sextiosju, sextiosju sjunger han "och Jonny va där och Mona och Mysan och Ben/ och alla dom andra me". Det är en ypperlig text att travestera en dag som denna!

Artisten, konstnären, TV-kocken, författaren, sångaren Plura Jonsson tillsammans med journalisten, krönikören, programledaren Fredrik Virtanen ger sig i kast med del två av Ulf Lundells debutroman "Jack" i Bokcirkeln, tillsammans med bokcirkelledare Marie Lundström. Och den här gången är det en dagboksdel vi möter i romanen: Jack skriver dagbok - och det är kvinnor och kompisar och ett kollektiv i Skärblacka utanför Norrköping och sura besök hos morsan och farsan i Värmdö och längtan efter Sonja.
Häng med! Här finns alla läsanvisningar, och här finns en direktlänk till Bokcirkelns egna hemsida.

Vi följer också med Marie till Vietnam, där vi får träffa Vietnams boss-feminist (enligt egen utsago) - Trang Ha. Trang Ha säljer dessutom böcker som ingen annan i Vietnam, och kan få upp till 2 miljoner visningar av sina facebookinlägg.

Dessutom får vi äran att träffa Åsa Ericsdotter, som tidigare i sin karriär har skrivit prosalyriska böcker om krångliga kärleksrelationer. Nu i sommar kommer hennes spännings- och skräckdebut ut. Den heter Epidemin och beskriver ett Sverige där "Hälsopartiet" får makten över riksdag och hamnar i regering och subventionerar fettsugningar och gör magsäckskrympningar på - enligt deras måttstock - alldeles för feta barn. Och det kommer inte att sluta där...

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Lundströms Bokradio
Jag finns. Nej, jag menar: Jag minns. Lör 16 dec kl 08:05(41 min)

Det är säsongsavslutning i Lundströms Bokradio! Och vi ägnar ett helt program åt det förra århundrandet: 1900-talet. Vad minns du?

Vi går rätt in i lyriken den här veckan. Rör sig kroppen när en läser dikt? Vad är egentligen en poet? Vi ägnar 41 minuter åt att få svar på detta.

Programledare: Marie Lundström

Vi bokcirklar kring sista delen i Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood, och så får vi internationellt storbesök av nigerianska Ayobami Adebayo.

Del två av bokcirkel kring Margaret Atwoods roman "Tjänarinnans berättelse" är här, och så träffar vi en amerikansk författare, hyllad för sitt språk.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".