Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Josef & Erika + Jessica Sligter och Susanna
Tis 24 maj 2016 kl 20:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Det vokala är bärande i de här två konserterna från Umeå Jazzfestival. Det finns en kreativ användning av elektronik och inte sällan går tankarna till det som brukar kallas ambient musik.

Vi återvänder till Umeå Jazzfestival sista helgen i oktober och i båda akterna så befinner vi oss i en miljö där begreppet jazz styr mot en både eftertänksam, sökande och berättande palett. Den första gruppen är Josef & Erika – jazzbasisten och även sångaren Josef Kallerdahl tillsammans med Erika Angell sång, synt och autoharp, en slags cittra som man håller mot bröstet och den har ackordtangenter – inte olikt de på ett dragspel.

Ytterligare en musiker har kommit till sedan vi senast hörde dem från Umeåfestivalen och det är Martin Öman på trummor, slagverk och elektronik.

Josef & Erika har funnits som duo i långt mer än tio år och samarbetet håller i sig trots att Erika sedan flera år är bosatt i Kanada. För ett år sedan släppte de plattan ”Short Cuts/Highways” och från den är mycket av materialet hämtat.

Därefter hör du den Norge-baserade kvartetten Jessica Sligter & Susanna med Jo Berger Myhre, kontrabas - Andreas Stensland Løwe, piano och synth tillsammans med de båda röst- och tonkonstnärerna Susanna Wallumrød och holländska Jessica Sligter som även spelar gitarr.

De två rösterna är varsin motpol där Jessicas dynamiska röst kontrasterar Susannas silkestunna stämma och som sedan vilar på en bred klangmatta av keyboards och kontrabas.


Producent & programledare: Kjell Oscarsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 21.54
    Susanna Wallumrød (Sång), Jessica Sligter (Sång), Andreas Stensland Løwe (Pi), Jo Berger Myhre (Kb) - Decomposing
    Kompositör: Susanna Wallumrød
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

KONSERT: Tonsättarfestival med HK Gruber Tor 16 nov kl 19:03(147 min)

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".