Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
För dig som är intresserad av författande, författarskap och läsande. Här diskuteras ny som klassisk...
Ett avsnitt från Biblioteket
Biblioteket: Malmö den 5 april 2010.
Mån 05 apr 2010 kl 14:03
Biblioteket Malmö den 5 april 2010 20100405 1403 20100406 1815 Malmö är en stad på tillväxt, något som också avspeglas i litteraturen. Fler och fler författare bor och verkar i staden. Det går ganska... snabbt att göra en lista på över trettio författare som i detta nu sitter och skriver poesi och skönprosa i parkernas stad. Frågan är: Finns det något samband mellan staden Malmö och den litteratur som skapas där? Och om Malmö nu håller på att mutas in i den svenska litteraturen: Hur ser den ut, vilka litterära bilder skapar Sveriges tredje stad? Julia Svensson och Thomas Lunderquist träffar tio malmöförfattare: Fredrik Ekelund, Azita Ghahreman, Karl Ove Knausgård, Niklas Söderberg, René Vázquez Díaz, Niklas Qvarnström, Mary Andersson, Mats Kolmisoppi och Caroline Ringskog Ferrada-Noli. Alla väljer var sin för staden typisk plats och berättar om sambandet mellan Malmö och deras författarskap.

Malmö är en stad på tillväxt, något som också avspeglas i litteraturen. Fler och fler författare bor och verkar i staden. Det går ganska snabbt att göra en lista på över trettio författare som i detta nu sitter och skriver poesi och skönprosa i parkernas stad.

Frågan är: Finns det något samband mellan staden Malmö och den litteratur som skapas där? Och om Malmö nu håller på att mutas in i den svenska litteraturen: Hur ser den ut, vilka litterära bilder skapar Sveriges tredje stad?

Julia Svensson och Thomas Lunderquist  träffar tio malmöförfattare: Josefine Adolfsson, Fredrik Ekelund, Azita Ghahreman, Karl Ove Knausgård, Niklas Söderberg, René Vázquez Díaz, Niklas Qvarnström, Mary Andersson, Mats Kolmisoppi och Caroline Ringskog Ferrada-Noli. Alla väljer var sin för staden typisk plats och berättar om sambandet mellan Malmö och deras författarskap.

Musik som spelats i avsnittet

  • 14.03
    LADY BIRD, DANIEL KAWKA, ISLANDS SYMFONIORKESTER (REYKJAVIK) - MALMO LIVS
    Album: LA BALLADE OF LADY BIRD
    Kompositör: BARDI JOHANNSSON, KEREN ANN ZEIDEL
    Bolag: DELABEL
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Biblioteket
Ons 29 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Tis 14 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Tis 07 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Tis 31 jul 2012 kl 14:00(24 min)
Tis 24 jul 2012 kl 14:00(24 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".