Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Mamma ser mig inte
Tor 09 jun 2016 kl 11:04
Hanna har tre fina barn och egentligen ett ganska bra liv. Men det enda hon tänker på är varför hennes egen mamma inte bryr sig om henne. Varför ringer hon inte? Varför frågar hon inte hur jag mår?

- Som barn kände jag mig osynlig, berättar Hanna. Den enda som räknades för mamma var min storasyster och jag tänkte att bara jag blev som hon så skulle allt bli annorlunda. 

Hanna försökte och försökte, men tillslut gav hon upp. Som vuxen har hon frågat sina föräldrar varför det blev som det blev men hon får aldrig något svar som hon tycker är begripligt. Och utan förklaring fortsätter Hanna att grubbla.

- Det tar så mycket kraft av mig att tänka på det här, säger Hanna. Den kraften vill jag istället ägna åt min egen familj. Men hur ska jag göra för att lämna det här bakom mig?


Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
När allting är svart Tor 23 nov kl 11:04(28 min)

Det är så ensamt, säger Johan. Det är ingen mening med nånting. Så har det känts i ett par månader nu. Johan är 33 år och hans liv har liksom stannat av. Och ingen runt honom vet hur dåligt han mår.

På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

I skuggan av mig själv Tor 02 nov kl 11:04(28 min)

Micke är väldigt bestämd på att följa sin egen väg och har svårt att kompromissa i relationer. Men nu har han kommit till vägs ände och behöver pröva något nytt.

Mamma, jag - och mina barn Tor 26 okt kl 11:04(26 min)

Jonas har brutit kontakten med sin mamma. Men han vill inte att det ska drabba hans barn. Hur gör han för att låta dem få ha en god relation till sin farmor men samtidigt skydda sig själv?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".