Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Hur möter kriminalvården jihadister i svenska fängelser?
Tor 09 jun 2016 kl 14:03
Hur förbereder sig kriminalvården för svenska IS-krigare som återvänder och döms till fängelse? Finns det risk för ökad radikalisering? Vår reporter Alexandra Sandels har besökt anstalten i Kumla.


Tunisiska islamistpartiet Ennahda skiljer politik från religion.

Att det är viktigt att skilja mellan politik och religion brukar vara en liberal och sekulär utgångspunkt. Men nu handlar det om islamistpartiet Ennahda, som vann Tunisiens första fria val efter den arabiska revolutionen 2011. Sedan dess har man blivit av med den politiska makten, och nu tar man initiativ till att separera den politiska organisationen från den religiösa. Fernando Arias, vår korrespondent i Kairo rapporterar.


Kyrkohärvan i Hallunda – nu kommer domen.

Imorgon meddelar Södertörns tingrätt dom i den så kallade kyrkohärvan i Hallunda. Det är totalt sjutton personer kopplade till S:t Petrus och Paulus syrisk-ortodoxa kyrka som har åtalats för bland annat grovt bedrägeri. Ekots rättsreporter Karin Wettre har följt rättegången.


Välkommen till Naturens katedral.

Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid, heter det i sången. Och det är lätt att ryckas med av grönskan och fågelsången. Några sätter också ord på det – möt Hans-Erik Lindström, författare till boken Naturens katedral. Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Tor 21 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 14 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 07 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 31 aug kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 24 aug kl 14:03(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".