Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Höjdpunkter från maj månad
Mån 06 jun 2016 kl 15:03
Hur gör man för att porträttera ett stadshus som snart ska jämnas med marken? Vem var egentligen Eric Satie? Detta + mer får ni i nationaldagens program med höjdpunkter från Nordegren & Epstein i P1.

Thomas Nordegren och Louise Epstein är lediga denna nationaldag, och redaktionen har därför satt ihop ett best of-program från maj månad.

Vi slår ett slag för den franske pianisten Eric Satie som i år skulle ha fyllt 150. Han sägs ha varit en mycket säregen person med många intressen och hans musik är mer än Gymnopédie no. 1. Pianisten och tonsättaren Roland Pöntinen kommer till studion för att berätta om sin relation till Satie.

– Hans musik har fått mig att lyssna på musik på ett helt annan sätt. Man lyssnar på någonting som händer inom en, säger Roland Pöntinen.

Stadsflytten av Kiruna är i full gång. Flera hus är rivna och fler står på tur. Om ungefär två år kommer de flesta byggnader att vara jämnade med marken - bland annat det kulturhistoriskt intressanta stadshuset. 

Daryoush Tahmasebi på Norrbottens museum är en av två fotografer på Norrbottens museum som fått i uppdrag att dokumentera Stadshuset så att kommande generationer ska kunna föreställa sig det när det inte längre finns. Han berättar om sin mycket speciella relation till denna byggnad. Vi får också en rapport ifrån Saga Skovdahl på Norrländska Socialdemokratens lokalredaktion i staden som följer arbetet med stadsflytten.

Kocken Linn Söderström är projektledare för Takeover - en gästspelsturné där kvinnliga kockar tar över köket på en rad högprofilerade krogar. Vad drev henne till detta och vilka är det hon framför allt vill öppna ögonen på?

Programledare: Thomas Nordegren & Louise Epstein 
Producent: Ulrika LindqvistMusik som spelats i avsnittet

  • 15.32
    Roland Pöntinen - Gnossienne No. 1
    Kompositör: Erik Satie
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Var gör man av sina olagliga vapen? Håller pressetiken på att upplösas? Och geoduck-show i studion.

I Metoo-rörelsens spår har pågår ett enormt uppror bland kvinnor i flera branscher. Men vad ska jag göra om jag får reda på att en kollega beter sig tveksamt? Räcker ett rykte eller måste jag ha sett...

Att bestiga ett berg Tis 21 nov kl 15:04(40 min)

Idag pratar vi med Fredrik Westerlund som besteg fjälltopparna kring Arjeplog för en god sak.

Hur få tillbaka sexlusten efter #metoo Mån 20 nov kl 15:04(40 min)

Louise är nedstämd och bedrövad efter alla vittnesmål om svinerierna i snart sagt alla delar av samhället.

Är det dags att börja skjuta av skarvar och sälar i stor skala för att rädda det svenska Östersjöfisket? Har vi gullat för mycket med det glupska djuret?

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".