Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Regeringar med fingrar i syltburken, Hitler på youtube och bilderna från den slutna avdelningen.
Fre 26 mar 2010 kl 18:00
Följ med bakom de låsta dörrarna på St Görans sjukhus. Maud Nycander har gjort två filmer om livet på en sluten psykiatrisk avdelning. Hör henne berätta om hur hon gick tillväga för att porträttera den... sköra balansen mellan sjuk och frisk. När Mohammed Al-Daradji nya film ”Sons of Babylon” skulle visas på filmfestivalen i Berlin var den irakiska ministern för mänskliga rättigheter på plats i salongen, och efter filmen visades ett tal med premiärministern Nour Al Maliki, som berättade hur viktig filmen var för Irak. Statens representanter hade gjort filmen till sin. Regissören berättar vad han själv tyckte om meddelandena från regeringen i veckans Kino. Den här veckan kan man se film från Ryssland på minifestivalen Kinorurik i Uppsala och Stockholm. En i raden av nationella filmfestivaler där olika länders kulturinstitut slåss för att få visa upp sitt lands kultur för svenskarna. Men vilken betydelse har festivalerna? Varför är kulturexport en viktig verksamhet? Och vad tjänar Polen eller Ryssland på att ha en filmfestival i Sverige? Hitler recyklas gång och gång på Youtube. Vanligtvis är det en scen från den tyska filmen ”Der Untergang”, som textas på olika sätt. Hitler uttalar sig då bland annat om X-box, Michael Jacksons död, Usain Bolts hundrametersrekord och iPad. Hur kommer det sig att vi aldrig slutar fascineras så att denna diktator som varit död i över 50 år?
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året... Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

Klimatvånda, en bröllopsdag med problem och... Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".