Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Stängslet och gränsen - Del 3: Prag
Tis 17 maj 2016 kl 13:03
Prag, huvudstad i Tjeckien, medlemsland i EU samt i Visegradgruppen tillsammans med Polen, Ungern och Slovakien. Tjeckien är också ett land som slits mellan två olika politiska läger.

Följ med på en rundvandring i Prag med den svenske journalisten Peter Larsson som har en närmare 50 år lång relation till staden. Möt konstnären Olga Cieslarova som dragit igång Sammetskarnevalen som hålls i november och filosofen Vaclav Nemec som grundat rörelsen "Ge oss tillbaka vårt land". Dessutom berättar brittiske journalisten Peter Pomerantsev om hur den ryska propagandan arbetar i dagens Tjeckien.

Lyssna på hela tisdagens P1 Kultur med Mona Masri här

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Fre 08 dec kl 13:01(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Finlands 100 år av självständighet Ons 06 dec kl 15:00(35 min)

Samtal om nya filmatiseringen av Väinö Linnas Okänd soldat, intervju med författaren Sirpa Kähkönen och håglöshet i serieformat.

Just nu pågår en konstfestivalen Pacific Standard Time Los Angeles- Latinamerica - flera hundra utställningar i ett försök att mötas över en gräns som just nu är tydligare markerad än någonsin.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".