Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Duon Maria Kalaniemi & Timo Alakotila och Jaakko Laitinens band Väärä Raha
Tis 07 jun 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Lyssna på en viskonsert med finska duon på dragspel och piano, Maria Kalaniemi och Timo Alakotila. Sedan finsk humppa och tango med Jakko Laitinen och hans röjiga band Väärä Raha.

Maria Kalaniemi är beundrad för sitt skönspel på dragspel. Här hör vi henne tillsammans med sin vapendragare sedan tjugo år tillbaka, pianisten Timo Alakotila.

Duon framför visor på finska och finlandssvenska, en och annan tango och polka men framför allt finstämt spel på dragspel och piano i egna kompositioner och traditionella låtar.

Inspelningen gjordes i S:ta Katerinakatedralen i Krakow under Euroradio Folk Festival sommaren 2015.

Programmets andra del fortsätter på det finska spåret med ett vilt spelande gäng från Inari, Salla och Rovaniemi långt upp i finska Lappland. Härifrån kommer sångaren Jaakko Laitinen och hans band Väärä Raha, som väl betyder ungefär ”falska pengar” eller ”låtsaspengar” på finska.

Bandet anses som något av de vildaste man kan uppleva på en scen. Vild är också musiken som är en blandning av finsk humppa och tango, hetsig balkansk dansmusik och smäktande rysk-romska romanser.

Jaakko Laitinen, sång, Jarkko Niemelä, trumpet, bouzouki, althorn, Marko Roininen, dragspel, Tuomo Kuure, bas, Janne Hast, trumpet. Inspelningen gjordes under världsmusikmässan Womex i Budapest den 22 oktober 2015.

Producent och programledare: Mats Einarsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.24
    Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Jaakko Latinen, Sång, Jarkko Niemälä, Trumpet, Bouzouki, Althorn, Marko Roininen, Dragspel, Tuomo Kuure, Kbas, Janne Hast, Trumpet. - Saippuakupla
    Kompositör: Jaakko Laitinen
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live
KONSERT: Prins Eugen och musiken Igår kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

KONSERT: Tonsättarfestival med HK Gruber Tor 16 nov kl 19:03(147 min)

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Ett program återigen ägnat åt orgel och gitarr. Amerikanska orgelviruosen Nathan Laube spelar Bach, Mendelssohn och Liszt. Därefter blir det både tjeckiska och norska/kinesiska gitarrister.

KONSERT: Roy Hargrove Quintet Tis 14 nov kl 20:30(90 min)

Lyssna på den utsålde konserten med den amerikanska trumpetaren Roy Hargrove och hans kvintett när de var på besök på Stockholm Jazz Festival tidigare i höstas.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".