Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Storbritanniens religiösa ledare ger sig in i Brexit-debatten
Tor 16 jun 2016 kl 14:03
Om en vecka röstar Storbritannien om landet ska stanna i EU eller ej. Varför engagerar sig religiösa ledare i Brexit och vilken roll har de i debatten? Hör Staffan Sonning,SRs Londonkorrespondent.

Nytt interreligiöst projekt på asylboenden

Det interreligiösa projektet Medföljare startades nyligen för att öka tryggheten på asylboenden och ge stöd åt de boende. Projektet är ett samarbete mellan Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges interreligiösa råd. Hör reportage av frilansjournalisten David Berjlund som följt med en grupp medföljare till ett asylboende utanför Stockholm.

 

Vad gör krig och tortyr med en människa?

Under många år har psykologen Barbro O' Connor arbetat med traumatiserade flyktingar som samtalsterapeut hos Röda korset i Sverige. Nu har hon samlat några av de berättelser hon tagit del av i boken Du kunde ha varit jag. I Människor och tro berättar hon om vad krig och tortyr kan göra med en människa.

 

Sveriges första kvinnliga rabbin om sitt första år i församlingen

Nyligen var det installationsceremoni för Ute Steyer i Stockholms stora synagoga. Hon började tjänstgöra som Sveriges första kvinnliga rabbin redan förra året och i veckans Människor och tro berättar hon om arbetet under det gågna året och planer inför framtiden.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".