Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inte riktigt klok radio på svenska och finska.
Ett avsnitt från Popula
Om att illustrera barnböcker, skriva en pjäs om invandring och flytta från Caracas till Helsingfors
Fre 10 jun 2016 kl 20:40
Jenny Lucander illustrerar drakdrömmar, Susanna Alakoski är aktuell med en pjäs om flyktingar och Luis är en venezuelan i Helsingfors.

Jenny Lucander är en finlandsvensk illustratör som nyligen nominerats till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris för boken Dröm om drakar som hon gjort tillsammans med författaren Sanna Tahvanainen. På sitt arbetsrum beskriver Jenny för Erkki hur hennes illustrationer växer fram med hjälp av blyertspennor, akvarellfärger och bildbehandlingsprogram. Och så pratar vi om skillnader mellan svensk och finländsk barnlitteratur. Jenny anser att i Finland sätts det alltför ofta likhetstecken mellan barnbok och saga, medan det i Sverige finns ett tydligare samhällsperspektiv i barnlitteraturen.

Sverigefinska författaren Susanna Alakoski har fastnat i Elin von Wrights finnblick. Den augustiprisbelönade författaren är i full färd med att skriva en pjäs om invandring med ett historiskt perspektiv och både humor och allvar. Susanna slås av att retoriken har sett likadan ut i hundratals år. Enligt henne borde vi blicka tillbaka i historien för att förstå vår samtid. 

I Haloo Helsinki har vi Luis på tråden – venezuelanen som har bott och trivts i Helsingfors i 1 år, 3 månader och 21 dagar. Varje dag i den nya hemstaden räknas. På utmärkt finska berättar han om att förstå finsk kultur och upptäcka huvudstadens hemligheter. Och härnäst ska driftiga Luis lära sig svenska.

Allt detta och massa skön musik i Popula med Erkki Kuronen och Maija Waris!
Fredag 10 juni kl 20.40 i Sisuradio

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Popula
Popula
Igår kl 20:40(60 min)
Popula
Fre 11 aug kl 20:40(60 min)
Popula
Fre 04 aug kl 20:40(60 min)
Popula
Fre 28 jul kl 20:40(60 min)
Popula
Fre 21 jul kl 20:40(60 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".