Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Stängslet och gränsen - Del 4: Malmö, Warszawa, Istanbul
Tis 24 maj 2016 kl 13:03
Sista delen i serien gör nedslag i Warszawa och Prag, berättar om flyktingsmugglarnas egen stadsdel i Istanbul och om den stad i Sverige som påverkats allra mest av flyktingkrisen: Malmö.

De tidigare delarna i "Stängslet och gränsen" hittar ni i länkarna nedan

Det här är det sista av fyra program om flyktingkrisens Europa och om politiska konflikter och populistiska strömningar som pågår samtidigt.

Minja Niemi forskar i internationell migration och etniska relationer på Malmö högskola där hon också driver en filmklubb om migration.

Dramatikern Alexandra Loonin i Malmö har arbetat som volontär i ett improviserat flyktingboende och samlat berättelser genom tolk om hur människor tagit sig genom Europa till Sverige.

Konstnären Tamara Moyzes i Prag har judisk, ungersk och romsk bakgrund och berättar om det politiska klimatet i Centraleuropa.

Hör också Dariusz Stola är chef på Polin, museet för judisk kultur i Warszawa, och 24-årige Hamood Al Bawab som flytt från Syrien och nu bor i Helsingborg.

Reportrar: Thella Johnson och Fredrik Wadström
Producent: Fredrik Wadström


Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Att bli refuserad eller att bli publicerad. För de flesta som skriver har den gränsen en närmast magisk kraft. Richard Dinter undersöker vad det betyder att bli avvisad som författare.

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Hundra år sedan Oktoberrevolutionen Ons 08 nov kl 15:00(40 min)

I Moskva är det bara det lilla kommunistpartiet som firar minnet av Oktoberrevolutionen och i Tammerfors finns det enda Leninmuseet utanför Ryssland.

Eva Bergman: "Teater är livsnödvändigt" Tis 07 nov kl 13:01(30 min)

– Jag är ingen avantgarde-regissör, jag har hållit mig i underhållningsbranschen, säger Eva Bergman. Sedan hon lämnade Backateatern 2001 arbetar hon med olika projekt och uppsättningar.

Redan de gamla grekerna... På Dramatens stora scen i Stockholm spelar man nu Sofokles dramer Oidipus och Antigone efter varandra i en dubbelföreställning.

Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".