Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Tar upp alla aspekter av naturen, från njutning till forskning.
Ett avsnitt från Naturmorgon
Vi minns Lasse Willén och sänder från Böna blomsterbacke
Lör 25 jun 2016 kl 06:10
Vi minns Lasse Willén och sänder från Böna blomsterbacke I den ljusaste tiden, när blomningen är som vackrast, minns vi Naturmorgons programledare Lasse Willén som dog den 9 juni. Vi minns honom i ett... program som vi sänder direkt från Böna blomsterbacke utanför Gävle. Vi minns honom tillsammans med er lyssnare, genom att lyssna på några av alla de reportage som han gjort under sina 25 år på Naturmorgon. Och vi minns honom genom att tillsammans med Berit Berglund från Gävleborgs botaniska sällskap plocka en midsommarbukett med olvon, Natt och dag, prästkrage och rödklöver. Programledare är Joacim Lindwall.

Musik som spelats i avsnittet

 • 06.10
  Håkan Malmberg - Naturmorgon
  Kompositör: Håkan Malmberg
 • 06.40
  Mikael Neumann - Visa I Midsommartid
  Kompositör: Håkan Norlén
  Bolag: NEW MAN
 • 06.50
  Billie Holiday - Night And Day
  Album: The Most Important Recordings Of Billie Holiday
  Kompositör: Cole Porter
  Bolag: OFFICIAL
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Naturmorgon

Experterna i vår naturpanel samlas i Botaniska trädgården i Lund för att i ett direktsänt program svara på lyssnarfrågor. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Sorkarnas liv och omprogrammerade insekter Lör 11 nov kl 06:10(96 min)

Vi spanar efter Sveriges vanligaste däggdjur, skogssorken, och andra smågnagare. Och möter fjärilslarven som omprogrammerats för att skydda sin värsta fiende. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Vi följer med inventeraren Anders Gunnarsson för att få koll på lodjur. Och så åker vi till en skog i Dalarna där det undersöks hur olika sorts skogsbruk påverkar naturen.Programledare: Mats Ottosson.

Vi sänder från dovhjortens parningslek och möter också kronhjorten. Dessutom åker vi till den mytomspunna ön Blå jungfrun där man numera får övernatta. Programledare är Mats Ottosson.

Vi sänder från ett gömsle i Västerbotten där vi hoppas på kungsörn. Och så möter vi Sven Olof Ulefors som upptäckt flera hundra nya arter av puckelflugor. Programledare är Joacim Lindwall.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".