Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Vad är priset för den sponsrade journalistiken?
Mån 30 maj 2016 kl 13:03
Det blir allt vanligare med sponsrade artiklar, bilagor och sajter. Diskussion i P1 Kultur med SvD:s kulturchef Lisa Irenius, pressombudsman Ola Sigvardsson och Helena Giertta från Journalisten.

Den senaste veckans rapportering kring mediekoncernen Stampens stora problem, har återigen satt fokus på de svåra ekonomiska villkoren som många svenska mediehus tampas med. Och för överleva på en marknad där intäkterna sviktar, så har sponsrad journalistik blivit allt vanligare.

Det rör sig om olika former av samarbeten kring artiklar, bilagor eller sajter, där de sponsrande företagets inflytande över själva den journalistiska produkten varierar.

Ett färskt exemplen kommer från Östersundsposten som har skapat en särskild mediebyrå som hanterar de marknadsinriktade samarbetena, och den är då tydlig skild från nyhetsredaktionen och medarbetarna inte hoppar emellan. Tidningsledningen skrev i en debattartikel i Medievärlden häromdagen - att det är ett kommersiellt fokus som kan rädda oberoendet - och inte tvärtom?

Diskussion i P1 Kultur. Programledaren Måns Hirschfeldt får sällskap i studion av Svenska Dagbladets kulturchef Lisa Irenius, pressombudsman Ola Sigvardsson, som också arbetat som journalist och chefredaktör i många år, och Helena Giertta, chefredaktör för Journalisten.

Lyssna på hela måndagens P1 Kultur med Måns Hirschfeldt här

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Kulturpoddar i P1
Tis 19 sep kl 10:01(29 min)
Kulturpoddar i P1
Ons 13 sep kl 14:00(23 min)
Kulturpoddar i P1
Tis 12 sep kl 10:01(30 min)
Kulturpoddar i P1
Mån 11 sep kl 14:00(40 min)
Kulturpoddar i P1
Fre 08 sep kl 14:00(24 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".