Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industribyggnad med kraftig rökutveckling som följd och spridningsrisk till närliggande fastigheter. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på din lokala P4 kanal.
(Publicerat idag kl 12.35)
Människans mått är ett livsfilosofiskt program om vår tids besatthet av mätningar: av den egna kroppen,..
Ett avsnitt från Människans mått
Om rankning. Tävlingsinstinkten.
Mån 27 jun 2016 kl 19:03
När allt kan mätas, kan allt också rankas. Men får rankningen oss att prestera bättre? I det första programmet om rankning, rör vi oss från idrottsvärlden till skolvärlden.

Det verkar vara något med rankning som triggar människor. Med den digitala utvecklingen publiceras alltfler rankningslistor – många gjorda utifrån officiell statistik och andra utifrån omdömen folk kan lämna på nätet. Och de sprids och får mycket uppmärksamhet.

Sommaren 2016 handlar Människans Mått om rankning, och i det första programmet ställer vi frågan om det stämmer att rankinglistor är motiverande och får människor att vilja prestera bättre. Vi besöker två världar där bedömningar är en stor del av vardagen: idrottsvärlden och skolvärlden.

Vi träffar konståkaren Anne-Line Gjersem, idrottspsykologen Anna Funke, betygsforskaren Alli Klapp, läraren Cornelia Falkentoft och två av hennes elever: Kasper Palm och Linn Tillman.

Producent: Fredrik Pålsson
Produktionsassistent: Nora Makander
Ljudmix: Jonas Mattsson


Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Människans mått
Människans mått
Mån 18 jul 2016 kl 19:03(23 min)
Människans mått
Sön 10 jul 2016 kl 14:30(24 min)
Människans mått
Mån 27 jun 2016 kl 19:03(24 min)
Människans mått
Mån 13 jul 2015 kl 14:30(24 min)
Människans mått
Mån 06 jul 2015 kl 14:30(24 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".