Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Esbjörn Hazelius och Johan Hedin + Lena Willemark, Lisa Rydberg och Lisa Eriksson Långbacka
Tis 21 jun 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Hör briljanta sångare, spelmän, strängamästare och nyckelharpvirtuoser i två konserter från sommarens Stockholm folk festival.

Esbjörn Hazelius och Johan Hedin är radarparet som under senare år skördat många framgångar, såväl nationellt som internationellt för sin förmåga att göra folkmusik till något nutida och angeläget. De förenar ett makalöst mjukt dansdriv i sina många polskor, som återskapar magin  i medeltida ballader och allehanda skrönor. Här hör vi dem livs levande inför publiken på Stockholm Folkfestival vid Hesselby Slott i en konsert från den 8 augusti 2015.

Från samma festival hör vi en tämligen ny konstellation av lika erfarna och eftertraktade musikanter. Lisa Rydberg är riksspelman och barockviolinist, omtalad för sitt följsamma och mjuka spel och för sitt samarbete med organisten Gunnar Idenstam i ”Bach på svenska”. Lisa Eriksson Långbacka är uppskattad för sitt lyriska, avskalade och närmast minimalistiska spel på ackordeon. Och så Älvdalens drottning, Lena Willemark, sångerska, riksspelman och kompositör som är så egen och personlig i sin stil, full av uttryck från de mest skilda genrer och erfarenheter.

Som bonus i programmet ett hett önskemål från radiolyssnaren Christine Westman som besökte Jul i Folktons konsert i Norrköping strax innan jul. De sjöng en christmas carol, ”Gaudette”, som berörde Christine djupt. ”Jag hade en nästintill religiös och utomkroppslig upplevelse till den visan under konserten i Norrköping”, skriver Christine i sitt mejl till P2 Live. Jul i Folkton består av Lena Willemark, Ale Möller, Esbjörn Hazelius, Lisa Rydberg, Roger Tallroth och Olle Linder.

Producent och programledare: Mats Einarsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.21
    Esbjörn Hazelius, Lena Willemark, Ale Möller, Lisa Rydberg, Roger Tallroth, Olle Linder - Gaudette
    Kompositör: Trad
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Hör Marc-Antoine Charpentiers välkända Te Deum i en konsert från årets tidig musik-festival i Utrecht. Dessutom invigning av orgeln i Hamburgs nya spektakulära konserthus Elbfilharmonin.

P2 Live Lör 09 dec kl 21:00(60 min)

med Tina Ahlin. 1. Claude Debussy: Andra preludieboken (1913). Jean-Yves Thibaudet, piano. Från BBC radio international. 2. Andrea Tarrodi: Serenade in seven colours (2013). Västerås sinfonietta...

Världsdirigenten Gustavo Dudamel kommer till Stockholm och leder Kungliga filharmonikerna i den årliga Nobelkonserten. Det blir Jupitersymfonin av Mozart och Also Sprach Zarathustra av Strauss.

Kullervo är oäktingen som säljs som slav. Han utsätts för all sorts grymhet, fast överlever och hämnas med hjälp av magi – men Kullervo förstör och förgör i stort sett allt han ställs inför...

Följ med på festkonsert från Berwaldhallen när vi firar ett sekel av finländsk självständighet. På scenen bland annat sopranen Karita Mattila, en av Finlands största klassiska stjärnor.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".