Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Dags att förbjuda religiösa friskolor?
Fre 08 jul 2016 kl 15:04
Gymnasieminister Aida Hazialic går nu ut och uppmanar till en diskussion om de religiösa friskolornas framtid. Debatt i Människor och tro mellan ministern och Annika Eclund, Kristdemokraterna.


Ny kristen webbplats till försvar för traditionell äktenskapssyn

Svenska Evangeliska Alliansen har lanserat en webbplats som vill försvara det traditionella äktenskapsbegreppet, att det är förbehållet man och kvinna. Vad vill man åstadkomma med sajten? Och är den homofientlig? Hör Stefan Gustavsson, generalsekreterare i Svenska Evangeliska Alliansen, och Malin Strindberg, vikarierande kyrkoherde i Gustav Vasa församling.


Historiskt kyrkomöte slutade i stor besvikelse

Nyligen avslutades det stora ortodoxa kyrkomötet på Kreta. Tanken var att för första gången på många decennier samla alla de bysantinska kyrkorna. Men mötet infriade inte alls förväntningarna. Möt bl a en besviken Mischa Jaksic, ortodox samordnare för Sveriges kristna råd. Ett reportage signerat Elin Lemel.


Sorg och storpolitik

Sorgen i Palestina heter prästen och författaren Kerstin Vinterheds nya bok. En berättelse om den privata sorgen efter hennes man Bengt, och om två avgörande resor till Israel och Palestina. Kerstin Vinterhed gästar Människor och tro.


Hör också människorättsaktivisten Priyanka Bose, om situationen i huvudstaden Dhaka efter den senaste veckans två terrorattentat i Bangladesh.


Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".