Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
"Afrikas New York", flygkommunikation och musiksafari i öst
Mån 11 jul 2016 kl 15:04
Vilka är de hetaste apparna i Kenya? Hur går det för Richards sommarvikarie? Och musiksafari med siktet på östra Afrika.

Idag drar Radiokorrespondenterna i gång i P1 och först ut är ingen mindre än Richard Myrenberg, Sveriges Radio utsände i Afrika.

Det pratas om Kenya som ett land med duktiga entreprenörer med ett växande näringsliv. En del jämför huvudstaden Nairobi med New York. Linus Lennstrand, som arbetar med start-up-företag i just Nairobi vet vilka fiffiga idéer som är på gång i landet, medverkar i programmet. Vilka är de hetaste apparna i Kenya? Och varför ”Afrikas amerikaner” så framgångsrika inom näringsliv och entreprenörskap?

När Richard har rest inom Afrika har han många gånger funderat över flygkommunikationen. Han tycker själv att flygandet har blivit lättare och smidigare med åren. Till exempel är det färre mellanlandningar och att det har tillkommit fler flygbolag. Men vilka är nycklarna för en välfungerande flygkommunikation? Hur mycket hänger övrig kommunikation och infrastruktur ihop med flygande? Åke Wall konsult och projektledare på Luftfartsverket kommer till studion och reder ut.

Dessutom blir det afrikansk musik-safari med den tidigare SR-profilen Lennart Wretlind. Idag grottar vi ner oss i kontinentens östra delar.

Och hur går det för Richards sommarvikarie, David Rasmusson? Vi ringer och kollar läget.

Wretlinds musiksafari del 1:

Etiopien
Yekermo sew - Mulatu Astatke (från soundtrack ”Broken flowers”)

Burundi
Whispered song – Burundi Musiques Traditionell

Etiopien
Bole 2 Harlem - Bole 2 Harlem (etiopisk ung grupp i New York)


Programledare: Richard Myrenberg
Producent: Anders Backlund

Epost: korrespondenterna@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.30
    - Whispered Song
    Album: ***HOTEL RWANDA*** Utgiven: 2005
    Kompositör: Trad Från Burundi
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna
Vad ska hända med Libanon? Sön 19 nov kl 12:55(29 min)

Centrum för två regionala stormakters fiendskap. En premiärministern som enligt alla bedömare tvingats av Saudiarabien att avgå och förhindrats återvända hem. Hör Sveriges Radios...

Utrikesreportaget Lör 18 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Hör Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniela Marqurdt om tysk kultur, traditioner och historia som blockerar vägen till toppen.

Utrikesreportaget Lör 11 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Reportageprogram från jordens alla hörn med Sveriges Radios utrikeskorrespondenter.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".