Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
När konflikten i Mellanöstern flyttar till Malmö
Fre 05 feb 2010 kl 16:00
I spåren av kriget i Gaza och Davis Cupmatchen mellan Sverige och Israel har hatbrotten mot judar ökat i Malmö. Kommunalrådet Ilmar Reepalu har hamnat i blåsväder efter att i en intervju i Skånska Dagbladet... uttryckt sig otydligt om sionism och krävt att judiska församlingen ska ta avstånd från Israels krig i Gaza. Nu föreslår han ett dialogforum, men räcker det för att minska polariseringen och vilka ska delta?

Nu föreslår han ett dialogforum, men räcker det för att minska polariseringen och vilka ska delta? Reportage av Sören Wibeck och analys med Per Svensson från Sydsvenska Dagbladet och Behrang Miri, koordinator för RGRA, Rörelsen gatans röst och ansikte.

Här kan du läsa mer om intolerans och hatbrott.

Den 27 januari 2010 tog man i SRs Studio Ett upp problemet med antisemitism i Malmö.

Maktkampen mellan oppositionen och regimen i Iran fortsätter och spänningarna ökar inför årsdagen av revolutionen den 11 februari. I den senaste vågen av arresteringar finns bland annat flera iranier som tillhör den förbjudna religionen Baha'i. På söndag hålls nästa omgång av en uppmärksammad rättegång mot sju ledande representanter för bahaierna. Hur har den spända situationen i Iran påverkat den redan hårt utsatta religisiösa minoriteten? Människor och tro gästas av Paul Öjemark från Baha'i samfundet i Sverige.

Under tre år reste Cecilia Neant Falk till Sri Lanka för att utforska sina funderingar kring sorg, lycka, arbete, våld och vårt förhållande till tid och meningen med livet. Vad förde henne till meditationsläraren Upul Nishanta Gamage ? Förändrades hennes synsätt på livet och vad vill hon säga oss? I Kvartsamtalet, dokumentärfilmaren Cecilia Neant Falk aktuell med ett nytt projekt " Your mind is bigger than all the supermarkets in the world" där hon för in buddhistisk meditation i biosalongen och dokumenterar sina samtal med sin mediationslärare i en bok.

Utrikeskrönikan av Christer Fridén handlar om en manlig präst i Finland som korrigerade sitt kön.

I helgen avslutas Göteborgs filmfestival. Flera av filmerna i år har ett religiöst tema, berättar Kinos medarbetare Lisa Bergström.

Programledare: Tithi Hahn

Producent: Åsa F Vestergren

 

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Fre 18 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".