Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Attentatet i Nice – hur påverkas det franska samhället?
Fre 15 jul 2016 kl 15:04
Vad händer med tilliten i ett samhälle som gång på gång skakas av besinningslösa våldsdåd? Hör frilansjournalisten Ingmarie Froman och Klas Borell, professor i sociologi.


Baptistprästen som utmanar regimen i Zimbabwe

Under rubriken ”My flag” har baptistprästen Evan Mawaririe publicerat ett antal regimkritiska filmer på youtube som fått stor spridning och samlat folk till strejker och aktioner riktade mot Mugabe-regimen i landet. Häromdagen fängslades Mawaririe, men folkets missnöje, fattigdomen och kraven på reformer består. Vi pratar med Peter Svensson, Svenska Kyrkans internationella representant i södra Afrika.


Vad händer när kyrkan blir entreprenör?

”Att tjäna sin nästa” är ju ett klassiskt kristet ideal. Men när kyrkan blir entreprenör tillkommer kravet på att ”tjäna pengar”. Går det att förena de här två idéerna? Och hur märker man på t ex ett vårdboende att det är kyrkan och inte kommunen som är ägare? Vår reporter Elin Lemel har besökt en kyrka i Huskvarna som gett sig ut på vård & omsorgsmarknaden.


Uppdrag: Att göra världen lite, lite bättre.

Om engagemang, uthållighet och kanske en och annan kompromiss? Möt Hala Mohammed, vice ordförande för Röda Korset, och också ordförande för Röda korsets ungdomsförbund.Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 14 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".