Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som speglar den svenska dansbandskulturen.
Ett avsnitt från P4 Dans
P4 Dans Guldklavengalan
Sön 17 jul 2016 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Svensk dansbandsmusik hyllades när dansbands-Sveriges största pris, Guldklaven delades ut. Dessutom stod Smokie, Elisa Lindström och Arvingarna för underhållningen.

På söndag kvällen hyllades den svenska dansbandsmusiken när priset Guldklaven delades ut i sex kategorier i P4:s direktsändning. Blender blev Årets dansband, Årets sångare blev Andreas Olsson i Sannex och till Årets sångerska utsågs Sandra Estberg i Martinez . Årets låt blev ”Leva tills jag dör” med Mikael Wiehe.

GULDKLAVEN 2016 – HELA VINNARLISTAN

Årets dansband: Blender
Årets låt: Leva tills jag dör, Mikael Wiehe
Årets sångare: Andreas Olsson, Sannex
Årets sångerska: Sandra Estberg, Martinez
Årets musiker: Andreas Klahr, Mickeys
Årets album: Din sida sängen, Sannex


Dessutom delades följande priser ut:

SKAP-stipendiet (Sveriges kompositörer och textförfattare) gick till kompositören Mona Gustafsson och Anders Wigelius som fick dela på stipendiesumman 40 000 kronor.

Juryns Specialpris, delades ut till Grumpy Production och TV4 med motiveringen: ”För utvecklandet av en ny programidé som satt dansbanden i fokus på ett nytt unikt sätt, och för modet att satsa och lägga programmet ”Tack för dansen” på bästa sändningstid. Genom att lyfta fram musiken och låta dansbanden berätta sin historia har man fångat en miljonpublik.”

Om Guldklaven, För sjuttonde året i rad arrangerades musikpriset och galan Guldklaven i ett samarbete mellan Sveriges Radio, danstidningen ”Får jag lov” och musikfestivalen ”Dansbandsveckan i Malung”. Vinnarna röstades fram av en jury tillsammans med svenska folket via telefonomröstning. Juryn och telefonrösterna hade lika många poäng att dela ut och vid ett likaläge vägde svenska folkets telefonröster tyngst.

Pengarna som samlades in genom telefonomröstningen går till Radiohjälpen. Det blev totalt 154 836 kronor.

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P4 Dans
Med Thomas Deutgen Sön 19 nov kl 19:30(90 min)

Programmet som speglar den svenska dansbandskulturen.

Med Thomas Deutgen Sön 12 nov kl 19:30(90 min)

Programmet som speglar den svenska dansbandskulturen.

P4 Dans möter Schytts legendariske sångare Sön 05 nov kl 19:30(90 min)

I P4 Dans fortsätter vår serie Vad gör du nu. Och då träffar du Schytts förre sångare Christer Oxenryd som sjöng i bandet i fyra decennier. Det blir förstås en hel del nostalgi i programmet. 

P4 Dans med Thomas Deutgen Sön 29 okt kl 19:30(90 min)

Sångerskan Jenny Salén berättar om varför hon för ett drygt år sedan slutade med sitt dansband. Om hur kraven från henne själv och från publiken till sist knäckte henne.

Bjud upp till dans söndag kväll! Sön 09 jan 2011 kl 19:45(15 min)

Programmet som speglar den svenska dansbandskulturen.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".