Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
För dig som är intresserad av författande, författarskap och läsande. Här diskuteras ny som klassisk...
Ett avsnitt från Biblioteket
Experiment med Pär Thörn och Klassikerrummet om Alice i Underlandet
Mån 01 feb 2010 kl 14:03
Biblio 20100201 Pär Thörn och Alice i Underlandet i Klassikerrummet En av de roligaste och mest infallsrika författarna just nu heter Pär Thörn. I sin nya bok ”Land skall med lag byggas” undersöker han... hur saker förändras .Vi har pratat med honom om arbetsmetoder och politik. Och Klassikerrummet försjunker i den omtumlande boken ”Alice i Underlandet” av Lewis Caroll. När Alice ramlar ner i kaninhålet är inget längre sig likt. Vad händer med Maarja Talgre och hennes gäster Göran Everdahl när de går runt i Underlandet?

Gränserna för vad som är en bok ändras hela tiden och just nu är bokutgivningen studsigt experimentell. En av de roligaste och mest infallsrika författarna just nu heter Pär Thörn. I sin nya bok ”Land skall med lag byggas” undersöker han hur saker förändras genom att blanda allt från dikter på syldaviska (ett påhittat språk hämtat ur Tintinserierna) och foton på centerpartister med en miniroman om den påhittade Josef Ström. Vi har pratat med honom om mönster, arbetsmetoder och politik.

Klassikerrummet försjunker i den omtumlande boken ”Alice i Underlandet” av Lewis Caroll. En klassiker som fascinerat ända sen den gavs ut 1865. När Alice ramlar ner i kaninhålet är inget längre sig likt. Vad händer med Maarja Talgre och hennes gäster Göran Everdal och Anneli Dufva när de går runt i Underlandet? Och vem är egentligen Alice?

Programledare: Louise Epstein och Jenny Teleman

Musik som spelats i avsnittet

  • 14.03
    Pär Thörn - Schöneberg/ Stammheim/ Gärdet/Rågsved
    Kompositör: Pär Thörn
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Biblioteket
Biblioteket
Ons 29 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 14 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 07 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 31 jul 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 24 jul 2012 kl 14:00(24 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".