Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet sänder inte längre. I detta program fick barnen plats i samhällsdebatten och du som lyssnare...
Ett avsnitt från Barnen
Fråga Barnen! Barnen fyller 10 år!
Fre 29 jan 2010 kl 15:00
Fredagen 29.1 kl 11.03. Om du blev blind eller hamnade i rullstol - skulle du då vilja gå kvar i din gamla skola eller gå i en specialskola för elever med funktionsnedsättning? Det var en av frågorna... barnpanelen fick att bita i denna gång.

Fråga Barnen! är programmet dit nyfikna och diskussionslystna personer i alla åldrar är välkomna att ringa. Barnpanelen kommer från två olika skolor: Albin Schylander, Linnéa Lejon och Sebino Zalbo Veschetti kommer från friskolan Hugin i Norrtälje. Daniel Källberg, Ellinor Höög och Alexander Palmér Guiance från Olympen i Fruängen. Programledare för veckans Fråga Barnen! är Anton Berg.

Veckans gästfrågare är Katarina Hahr, programledare för Sveriges Radios satsning Välviljans Apartheid, som synar hur samhället hanterar funktionshinder.
- Om du blev blind eller hamnade i rullstol - skulle du då vilja gå kvar i din gamla skola eller gå i en specialskola för elever med funktionsnedsättning? frågade hon. 
För att höra panelens svar, klicka
Läs mer om Välviljans Apartheid

Lyssnarbrev kommenterar gästfrågan: Det är ofta barnet självt som får betala för integrationen i vanliga skolan.

Är vi gammalmodiga som blir ledsna när vi inte får tackkort för julklapparna vi ger? undrar en mormor och en morfar. Och apropå mannen som dömdes för att han gav en pojke som förstörde hans minigolfbana en örfil undrar en lyssnare: vad ska en vuxen göra när barn går över gränsen? Dessutom funderar panelen över hur det skulle vara att vara adopterad. 
  

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Barnen
Barnen
Fre 17 okt 2014 kl 11:03(30 min)
Barnen
Fre 10 okt 2014 kl 11:03(29 min)
Barnen
Fre 26 sep 2014 kl 11:03(30 min)
Barnen
Fre 19 sep 2014 kl 11:03(30 min)
Barnen
Fre 05 sep 2014 kl 11:03(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".