Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2010. För dig som tycker om när man rör sig på tvären mellan konstformerna. Här hör du om tendenser...
Ett avsnitt från Kulturradion: Snittet
Hur kommer konstnärernas roll att se ut i framtiden?
Ons 13 jan 2010 kl 13:00
Från 2010. För dig som tycker om när man rör sig på tvären mellan konstformerna. Här hör du om tendenser och händelser inom teater, konst, arkitektur, barnkultur, dans och opera.

Hur kommer konstnärernas roll att se ut i framtiden? Vad ska vi ha den nya tidens hovnarrar, rabulister och skönandar till? Som nyttiga trivseltomtar och entreprenörer?

Några av dessa frågor kan man få besvarade av Charlie Todd, som grundat Improve Everywhere, ett kaxigt nätverk i New York som ställer till rabalder på gator och torg när de gör det offentliga rummet till en väldig teaterscen. Hundratals, ibland tusentals New Yorkare blir frivilligt eller ofrivilligt skådespelare i ett improviserat drama. Och målet är faktiskt att få folk att skratta och le, enligt Charlie Todd. 

Men kultursektorn bidrar allt mer direkt till ekonomisk tillväxt, säger Evelina Wahlqvist, forskare på Handelshögskolan i Göteborg som via statistik och intervjuer med tidigare konsthögskolestudenter har kartlagt konstnärers karriärvägar. Hon har tidigare påvisat hur väl konstnärstäthet korrelerar med ekonomisk tillväxt, och nu föreslår hon olika sätt för samhället att bättre ta tillvara konstnärliga kompetenser. 

Programledare: Karsten Thurfjell

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturradion: Snittet
Kulturradion: Snittet
Ons 05 maj 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 28 apr 2010 kl 16:00(34 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 21 apr 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 14 apr 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 07 apr 2010 kl 14:00(34 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".