Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Onsdag 13 januari
Ons 13 jan 2010 kl 18:00
Det har varit ett ovanligt stort jordskalv i landet Haiti. Haiti ligger på en ö i havet mellan nord- och syd-amerika. Ön är i ett område där det lätt kan bli jordskalv. Men det här var ett ovanligt kraftigt... skalv. Det värsta som hänt Haiti på 200 år. Väldigt många hus rasade ihop när marken skakade kraftigt. Många inuti husen dog eller skadades efter att ha klämts fast i ras-massorna. Flera tusen människor kan ha dött efter den stora jordbävningen på Haiti. En bank på Island kanske har mer pengar än experter har trott. Det kan hjälpa det isländska folket att betala sina utländska skulder. Forskare tycker att regeringen säger fel om vargjakten. Nyligen var det jakt på varg i Sverige. En minister i regeringen sade då att sjuka vargar måste skjutas, så att vargar i landet ska få bättre hälsa. Men det var fel, säger nu en varg-forskare. Jakten hade ingenting med vargarnas hälsa att göra. Istället var varg-jakten ett sätt för politikerna i regeringen att försöka bli populära hos varg-motståndare, menar forskaren.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext
Oscar fick skadestånd Igår kl 18:55(5:00 min)

Skolpersonal tryckte förut ner Oscar i marken och därför får han nu pengar i skadestånd. Skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Barn med diagnoser är bra lekkamrater, enligt föreningen Attention.

Torsdagens Klartext handlar om att en man som heter Kaj Linna ska få pengar i skadestånd av staten för att han suttit oskyldigt dömd i fängelse. Han får fem miljoner, men kan senare få ännu mer.

En bebis och en kvinna dog i Tullinge Ons 15 nov kl 20:55(4:55 min)

Polisen ska undersöka om det som hände i Tullinge kan ha varit mord. Camilla berättar för en en myndighet om hur det är att leva med funktionsnedsättning.

Tisdagens Klartext handlar om att politikerna i regeringen nu tillfälligt stoppar omprövningarna för de som har assistans.

Musikschlagets vinnare sjöng om mobbning Mån 13 nov kl 18:55(5:00 min)

Kenneth Heino vann finalen av Musikschlaget. Göteborgs nya biskop Susanne Rappmann har skrivit en bok om Gud och funktionsnedsättningar. Partiet Moderaterna vill utreda vilka folkgrupper som begår...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".