Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dem som var med när det hände.
Ett avsnitt från P3 Dokumentär
Hormoslyret
Sön 29 nov 2009 kl 20:00
När det snabbväxande lövslyet börjar ta över de svenska kalhyggena under 70-talet får skogsbolagen upp ögonen för det nya mirakelmedlet Hormoslyr. I den monokultur som skogsägarna eftersträvade i sina... skogar fanns det ingen plats för lövträd. Med flygplan och handsprutor besprutade man lövslyet med häpnadsväckande resultat.

Hormonerna i växtgiftet Hormoslyr gjorde så att plantorna växte ihjäl sig och med dessa försvann också problemen för skogsbolagen. Men den bristfälliga forskningen kring växtgiftet ruvade på en fruktansvärd hemlighet. Hormoslyret påverkade inte bara de besprutade växterna utan även de som handskades med medlet.

När en ovanlig typ av cancer drabbar de människor som varit i kontakt med Hormoslyret växer misstankarna att allt inte står rätt till. Men kampen mot Hormoslyret skulle bli långdragen och krävande, inte minst när man måste slåss mot både skogsbolag och myndigheter för att få ett slut på besprutningarna. P3 Dokumentär berättar historien om besprutningarna med Hormoslyr under 70-talet.

Producerat av: Kristofer Hansson
Sändes första gången: 29 november 2009

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet P3 Dokumentär
P3 Dokumentär
Sön 17 sep kl 18:03(117 min)
P3 Dokumentär
Sön 10 sep kl 18:03(117 min)
P3 Dokumentär
Sön 03 sep kl 18:03(117 min)
P3 Dokumentär
Sön 27 aug kl 18:03(117 min)
P3 Dokumentär
Sön 20 aug kl 18:03(63 min)
Upptäck avsnitt från programmet P3 Dokumentär
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".