Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioveteranen Kerstin Berggren samtalar med gäster från alla grenar på kulturträdet. Gästerna är verksamma...
Ett avsnitt från Spotlight med Kerstin Berggren
Tilde Björfors: Att göra det omöjliga möjligt är min drivkraft
Ons 07 sep 2016 kl 06:00
En hisnande cirkusopera är på väg att födas när Tilde Björfors, skaparen av Cirkus Cirkör regisserar Philip Glass på Folkoperan.

Det blir svensk premiär när Folkoperan och Cirkus Cirkör tillsammans sätter upp Philip Glass opera ”Satyagraha”. Regissören och cirkusdirektören Tilde Björfors står för regin när cirkusartister, operasångare, kör och orkester samlas i ett gemensamt äventyr för att gestalta operan som berättar om den unge Mahatma Gandhis tid i Sydafrika. Det var då han upptäckte Satyagraha, sanningens väg, det som skulle bli början på det vi kallar civilt motstånd.

I Spotlight berättar Tilde Björfors om hur det är att ständigt arbeta med att överskrida gränser och försöka göra det omöjliga möjligt.

Tilde Björfors grundade Cirkus Cirkör 1995. Idag är det ett av världens ledande nycirkuskompanier som turnerat i såväl Sverige som övriga världen och har setts av över två miljoner människor.

Exempel på några av de många föreställningarna från Cirkus Cirkör är t ex Inside Out, Wear it Like a Crown, Knitting Peace och Borders.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Spotlight med Kerstin Berggren
Tio minuter med Tilde Björfors Lör 18 mar kl 10:45(9:31 min)

I Spotlight berättar Tilde Björfors om hur det är att ständigt arbeta med att överskrida gränser och försöka göra det omöjliga möjligt.

Tio minuter med John Akomfrah Lör 11 mar kl 10:45(9:08 min)

Den brittiske konstnären John Akomfrah fick nyligen årets Artes Mundi-pris på 40 000 pund. Hans suggestiva verk Vertigo Sea om havet som hot och hopp gjorde stort intryck på Venedigbiennalen 2015.

Regissören och manusförfattaren Peder Bjurman arbetar med scenkonst i gränslandet mellan teater, text och bild. Nu är han aktuell med scenkonstverket The Cloud Machine, med Leif Jordansson.

Tio minuter med Anne Sofie von Otter Lör 25 feb kl 10:45(9:32 min)

I en liten stuga i Minnesota, USA, skapade vår svenska mezzo-sopranstjärna Anne Sofie von Otter gränsöverskridande musik med amerikanska stråkkvartetten Brooklyn Rider.

Tio minuter med Ralph Fiennes Lör 18 feb kl 10:45(9:19 min)

Många känner honom som Harry Potters ärkefiende Lord Voldemort. Skådespelaren Ralph Fiennes har också en annan skurk på meritlistan - Shakespeares Richard III.

Upptäck avsnitt från programmet Spotlight med Kerstin Berggren

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".