Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Onsdag 28 oktober
Ons 28 okt 2009 kl 18:00
Programmet handlar om det här: Bilföretaget Volvo ska kanske köpas upp av ett företag från Kina som heter Geely. Nu ägs Volvo av det amerikanska bilföretaget Ford. Men Ford vill sälja. De tror att det... bästa skulle vara att sälja Volvo till det kinesiska företaget. Fler än 100 människor har dödats i staden Peshawar i Pakistan. Någon sprängde en stor bomb i en bil som stod vid en populär marknadsplats. Många som dödades var kvinnor och barn. Det kan vara gruppen talibanerna som sprängde bomben. Flera personer som arbetade för FN har dödats på ett hotell i Afghanistan. Det hände tidigt på morgonen, i ett hotell i huvudstaden Kabul. Några män med vapen tog sig in där, och 12 personer dödades. Gruppen talibanerna har sagt att det var de som attackerade hotellet. Talibanerna vill hindra president-valet som ska vara den 7 november. Män som rör på sig mycket har mindre risk att drabbas av sjukdomen prostata-cancer. Det visar en ny undersökning av forskare på Karolinska Institutet. Säkerheten är ofta dålig på de hem där äldre människor får bo. Ofta finns där inget larm som kan varna om det börjar brinna. Journalister på Sveriges Television har upptäckt det här.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

 Torsdagens Klartext handlar om att även elever i grundskola och gymnasieskola nu protesterar mot sexuella trakaserrier. Kampanjen kallas #tystiklassen

Funkisprofil sägs ha tafsat Ons 22 nov kl 18:55(5:00 min)

En person på en organisation för funktionsnedsatta sägs ha gjort sexuella övergrepp. Ratko Mladic döms för krigsbrott i Bosnien. Jakob Nyqvist tycker habiliteringsersättningen höjs för lite.

Tisdagens Klartext handlar om att Hudiksvall har fått priset Årets LSS-kommun för sitt arbete med personer med funktionsnedsättning.

Färdtjänstens chaufför tafsade på Kristina Mån 20 nov kl 18:55(5:00 min)

Chauffören var redan misstänkt för andra sexövergrepp, men fick ändå jobba kvar. Mattias Tarantino vann Funkisfestivalens deltävling i Solna. Skottlossning mitt i trafiken i Bromma.

Oscar fick skadestånd Fre 17 nov kl 18:55(5:00 min)

Skolpersonal tryckte förut ner Oscar i marken och därför får han nu pengar i skadestånd. Skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Barn med diagnoser är bra lekkamrater, enligt föreningen Attention.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".