Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Fredag 23 oktober
Fre 23 okt 2009 kl 19:00
Programmet handlar om det här: Det svenska företaget Husqvarna ska stänga flera av sina fabriker i Sverige och USA. På Husqvarnas fabrik utanför Östersund kan ungefär 100 personer förlora sina jobb. Partiet... Sverigedemokraterna har inte skrivit olagliga saker i tidningen Aftonbladet. Det säger nu myndigheten Justitie-kanslern. Sverigedemokraternas ledare, Jimmie Åkesson, har nämligen skrivit en artikel där det står att muslimerna är ett hot mot Sverige. De borgerliga partierna i riksdagen ska inte samarbeta med Sverigedemokraterna. Vissa undrar vad som kommer att hända om Sverigedemokraterna blir invalda i riksdagen vid nästa val. Men nu lovar alltså de borgerliga partierna att de i så fall tänker låta bli att samarbeta med Sverigedemokraterna. Många föräldrar är tveksamma till om barnen ska få en spruta mot den nya influensan. De oroar sig för att det här vaccinet är nytt, och att forskarna därför inte har hunnit med att göra många tester av influensa-vaccinet. Men myndigheten Läkemedelsverket menar att vaccinet mot svin-influensan ändå är tillräckligt säkert att använda.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext
Funkisprofil sägs ha tafsat Igår kl 18:55(5:00 min)

En person på en organisation för funktionsnedsatta sägs ha gjort sexuella övergrepp. Ratko Mladic döms för krigsbrott i Bosnien. Jakob Nyqvist tycker habiliteringsersättningen höjs för lite.

Tisdagens Klartext handlar om att Hudiksvall har fått priset Årets LSS-kommun för sitt arbete med personer med funktionsnedsättning.

Färdtjänstens chaufför tafsade på Kristina Mån 20 nov kl 18:55(5:00 min)

Chauffören var redan misstänkt för andra sexövergrepp, men fick ändå jobba kvar. Mattias Tarantino vann Funkisfestivalens deltävling i Solna. Skottlossning mitt i trafiken i Bromma.

Oscar fick skadestånd Fre 17 nov kl 18:55(5:00 min)

Skolpersonal tryckte förut ner Oscar i marken och därför får han nu pengar i skadestånd. Skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Barn med diagnoser är bra lekkamrater, enligt föreningen Attention.

Torsdagens Klartext handlar om att en man som heter Kaj Linna ska få pengar i skadestånd av staten för att han suttit oskyldigt dömd i fängelse. Han får fem miljoner, men kan senare få ännu mer.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".