Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Kino: Bland levande döda
Fre 23 okt 2009 kl 18:00
I veckans Kino tar vi oss an de levande döda. Programmets huvudperson är zombien. I helgen har splatterkomedin "Zombieland" premiär, och på sistone har vi kunnat se nazizombies i norska "Röd snö" och sexfixerade... bögzombies i "Otto or Up with dead people". Efter den stora vampyrhypen verkar zombien vara nästa filmmonster som får en revival. I veckan Kino undersöker vi om denna dreglande manglare ha något djup? Och varför en per definition hjärndöd figur används gång på gång i film och tv. Emelie Rosenqvist begav sig till London för att träffa nollbudgetfilmaren som tog sig till Cannes med hjälp av några zombies. Möt Marc Price som skapade filmen "Colin". Hör honom berätta om hur en minimal budget på 70 dollar är tidernas bästa marknadsföringstrick. I veckans klassiker blickar vi bakåt, till 1943 då zombies fortfarande ansågs vara en produkt av voodo. "I walked with a zombie" handlar om den vackra kvinnan som blivit fångad i sin kropp och hålls vid liv fast hon är död. Lars Lönroth guidar oss genom monsterfilmhistorien Det är trettio år sedan Walter Hills gängfilm "The Warriors" hade premiär i Sverige. Den svenska pressen sågade den och statens filmcensur förbjud den. Numera är den kultförklarad. Filmen skildrar hur gänget The Warriors hamnar i en fälla och jagas genom New York City. Från Bronx i norr till Coney Island i söder, vid varje tunnelbanestation väntar ett nytt gäng på att få spöa skiten ur dem. Häng med vår reporter Johan Nordström på en resa i The Warriors fotspår. Programledare: Roger Wilson
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året 2015 Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".