Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Onsdag 21 oktober
Ons 21 okt 2009 kl 18:00
Programmet handlar om det här: Bilföretaget Saab kan få låna pengar av EU:s bank. Saab har slut på pengar. Utan pengar kanske Saab måste stänga. De vill låna pengar för att ha råd med att bygga modernare... bilar. Då kanske fler vill köpa Saabs bilar. Men för att Saab ska få lånet måste även Sveriges regering säga ja. Fångar över hela världen behandlas dåligt i fängelser. Det är vanligt att fångarna blir slagna och torterade. Även många barn sätts i fängelse. Det visar en ny undersökning som Förenta Nationerna, FN, har gjort. Många barn i Sverige har svårt att räkna. Förra året fick alla barn som går i tredje klass göra ett särskilt prov i matematik. Men många av barnen klarade inte provet. Elever på flera skolor har fått den nya influensan. En av dem är Bergåkers skola som ligger i Sundsvall. Där är var fjärde elev sjuk.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

Tisdagens Klartext handlar om att Hudiksvall har fått priset Årets LSS-kommun för sitt arbete med personer med funktionsnedsättning.

Färdtjänstens chaufför tafsade på Kristina Mån 20 nov kl 18:55(5:00 min)

Chauffören var redan misstänkt för andra sexövergrepp, men fick ändå jobba kvar. Mattias Tarantino vann Funkisfestivalens deltävling i Solna. Skottlossning mitt i trafiken i Bromma.

Oscar fick skadestånd Fre 17 nov kl 18:55(5:00 min)

Skolpersonal tryckte förut ner Oscar i marken och därför får han nu pengar i skadestånd. Skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Barn med diagnoser är bra lekkamrater, enligt föreningen Attention.

Torsdagens Klartext handlar om att en man som heter Kaj Linna ska få pengar i skadestånd av staten för att han suttit oskyldigt dömd i fängelse. Han får fem miljoner, men kan senare få ännu mer.

En bebis och en kvinna dog i Tullinge Ons 15 nov kl 20:55(4:55 min)

Polisen ska undersöka om det som hände i Tullinge kan ha varit mord. Camilla berättar för en en myndighet om hur det är att leva med funktionsnedsättning.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".