Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Sex i sömnen
Tor 15 sep 2016 kl 11:04
Benjamin tar ofta initiativ till sex med sin flickvän, trots att han sover. Han är inte medveten om vad som skett förrän morgonen efteråt. Det skrämmer honom och han undrar varför han gör som han gör.

Är det något fel på mig? Har jag varit med om något svårt som jag glömt? Varför har jag sex i sömnen? Benjamins frågor är många. Och det han läst på nätet om diagnosen ”sexomnia” räcker inte som förklaring.

Benjamins vänner verkar mest betrakta hans beteende som en kul grej men för Benjamin har det växt till ett allt större problem.

- Jag är rädd på allvar, säger han. Det är obehagligt att inte helt och fullt ha kontroll över sina sexuella handlingar.

Nu vill Benjamin få råd om hur han ska sluta ha sex i sömnen så att han kan bli fri.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
Ett ögonblick i sänder Igår kl 11:04(28 min)

Maria är 72 år och rädd för framtiden. Hon är nöjd med sitt liv men tanken på hur det ska bli framöver skrämmer henne. Hur lever man på väldigt lite pengar? Och hur är det att bli beroende av andra?

Christina har haft tre hundar som hon älskat och vårdat. Men nu är de döda och allt som finns är sorgen. Och den är stark. - Jag trodde den skulle gå över men den släpper inte greppet, berättar hon.

Bara vara jag Tor 30 nov kl 11:04(29 min)

När ångesten är som starkast vill jag bara försvinna, säger Andrea. Jag mår så illa att jag inte vart jag ska ta vägen. Jag vill bara bort.

När allting är svart Tor 23 nov kl 11:04(28 min)

Det är så ensamt, säger Johan. Det är ingen mening med nånting. Så har det känts i ett par månader nu. Johan är 33 år och hans liv har liksom stannat av. Och ingen runt honom vet hur dåligt han mår.

På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".