Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Gandhi och ickevåldsprincipen – nåt för 2000–talet?
Tor 22 sep 2016 kl 14:03
Mahatma Gandhi är aktuell igen, i nya boken "Ickevåldets vägar" och i föreställningen Satyagrapha på Folkoperan i Stockholm. Hör Isak Svensson och Tilde Björfors om ickevåldets relevans idag.


Mormonska missionärer värvar själar i Haninge

– Jag har blivit en helt annan person tack vare kyrkan och läran. Det säger Äldste Hart, en 20-årig missionär för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Han kommer från Utah i USA, och har tränats för missionsuppdrag i Sverige. Möt honom, och följ med till mormonernas nya kyrka i Haninge i ett reportage signerat Alexandra Sandels.


Att viga homosexuella – framtida krav för att få bli präst i Svenska kyrkan?

Idag är det en samvetsfråga för varje enskild präst inom Svenska kyrkan om man vill viga homosexuella par eller inte. Nu föreslår en motion till Kyrkomötet i nästa vecka att ingen som vägrar att viga samkönade ska kunna bli prästvigd i framtiden.  Hör Anna Ekström från Fria liberaler i Svenska kyrkan, och Bertil Murray från Frimodig kyrka i frågan.


Valet i Jordanien – var står Muslimska brödraskapet?

I tisdags hölls parlamentsval i Jordanien, och till skillnad från förra valet så deltar den här gången Islamic Action Front, muslimska brödraskapets politiska gren. Hur har deras valrörelse sett ut? Vi ringer Sveriges ambassadör i Amman, Erik Ullenhag.
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".