Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Tulipalo + 232 strängar + HomeCraft + Zibur
Tis 13 sep 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Lyssna på fyra konserter från årets Umefolk-festival och hör allt från durspel till röjig klezmer.

Tulipalo betyder eldsvåda och består av Daniel Wikslund, fiol och Fredrik Hangasjärvi, durspel som båda medverkade i den uppmärksammade TV-serien ”Bastubaletten”.

Intimt samspel och egna kompositioner av och med Frida Höfling, fiol och kohorn och Emma Engström, piano. Fiolen och pianot har tillsammans 232 strängar och det heter även deras duo.

Spelkvinnorna Johanna Karlsson och Emma Härdelin bjöds in till Hudiksvalls tidnings öppna redaktion av folkmusikskribenten, sångaren och gitarristen Johannes Berndalen. Där bildades HomeCraft.

Festivalprogrammet avslutas med röjig balkan- och klezmermusik med svängiga Zibur från Stockholm/Uppsala.

Konserterna är inspelade under Umefolk 2016, den 26-27 februari, Folkets hus, Umeå.

Producent och programledare: Kjell Oscarsson

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.26
    Zibur (Sigr), Helena Sandell (Sång), Tobias Walla (Fiol), Sofie Renemar (Kl), Bertil Lundborg (Asax), Jonas Funseth (Drsp), Olle Viotti (Git), Anders Källmar (Kb), Martin Welander (Tr) - Sofies Freylekh
    Kompositör: Sofie Renemar
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Violinisten Christian Svarfar och pianisten Henrik Måwe bjuder på Edvard Grieg och Amanda Maier-Röntgen. Dessutom Mariamusik med Lettiska Radions kör och Riga Sinfonietta.

KONSERT: Tonsättarfestival med HK Gruber Tor 16 nov kl 19:03(147 min)

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Ett program återigen ägnat åt orgel och gitarr. Amerikanska orgelviruosen Nathan Laube spelar Bach, Mendelssohn och Liszt. Därefter blir det både tjeckiska och norska/kinesiska gitarrister.

KONSERT: Roy Hargrove Quintet Tis 14 nov kl 20:30(90 min)

Lyssna på den utsålde konserten med den amerikanska trumpetaren Roy Hargrove och hans kvintett när de var på besök på Stockholm Jazz Festival tidigare i höstas.

Konsert: Martha Tilston + Folks of Bengal Tis 14 nov kl 19:03(87 min)

Lyssna på brittiska ballader med inspiration från sextiotalets folkmusik och sedan folkmusik från Bengalen i två konserter från sommarens Urkultfestival.

Upptäck avsnitt från programmet P2 Live

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".