Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Torsdag 8 oktober
Tor 08 okt 2009 kl 18:00
Programmet handlar om det här: Herta Müller får Nobelpriset i litteratur. Hon är född och uppvuxen i Rumänien i Östeuropa. Några av hennes böcker finns översatta till svenska. Det kan vara svårt att få... tag på lätta böcker som är skrivna av just nobel-pristagare. LL-förlaget gör om språket i böcker, så att de blir enklare. Men ändå har LL-förlaget väldigt få böcker från nobel-pristagare. I en skola i Skellefteå i Västerbotten har många av eleverna blivit sjuka. Flera av dem har fått den nya influensan, som ibland kallas svin-influensan. Poliser och lagexperter gjorde allvarliga fel när en man i Göteborg dog förra året. Han hette Johan Liljeqvist. När poliser skulle ta fast honom, använde de så mycket våld att Johan slutade andas och dog. Sedan har även lagexperter gjort missstag när de skulle undersöka det som hänt. Det har reportrar på Ekot avslöjat. Regeringen vill att polisen ska få längre tid på sig att lösa vissa brott. Nu finns det en tidsgräns för hur länge polisen får arbeta med att försöka ta fast brottslingar. Sedan går det inte längre att döma någon för brotten.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

I torsdagens Klartext får du höra om den dagliga verksamheten Radio Fyris i Uppsala som samlar in pengar till Musikhjälpen.

Det är Noelles syster som har lagt upp fotot på Instagram på internet. En tonåring mördades på en skola i Stockholm. En anställd på ett stödboende är misstänkt för att ha mördat en av de boende.

En åklagare vill att två män ska låsas in i häkte. De är misstänkta för att ha försökt tända eld på synagogan i Göteborg i helgen. Människor fanns därinne och männen är misstänkta för grov mordbrand.

Kriminell man var personlig assistent Mån 11 dec kl 18:55(5:00 min)

Trots att assistenten begick nya brott lät Skövde kommun honom jobba kvar. Två attacker mot judar i Sverige. Funktionsnedsatta i Lysekil gör fågelholkar för att stödja Musikhjälpen.

Extra möte om Lars Ohlys framtid Fre 08 dec kl 18:55(5:00 min)

Funktionsrätt Sverige ska på mötet diskutera om de vill ha kvar Lars Ohly som ordförande. Idag kräver FUB:s ordförande Thomas Jansson att sexhandel med funktionsnedsatta stoppas.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".