Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Tisdag 6 oktober
Tis 06 okt 2009 kl 18:00
Programmet handlar om det här: Ingen i vårdpersonalen gjorde några fel när en liten bebis dog på ett sjukhus. Det säger nu myndigheten Socialstyrelsen, som har undersökt det som hände i Stockholm för... ungefär 1 år sedan. En liten flicka dog på Astrid Lindgrens barn-sjukhus. Hon var alldeles för tidigt född. Och en läkare misstänktes för att ha dödat bebisen med mycket starka mediciner. Tre forskare får dela på årets Nobelpris i fysik. De heter Willard Boyle, George Smith och Charles Kao. Alla har undersökt hur ljuset fungerar. Regeringens motståndare har nu berättat hur de skulle vilja använda statens pengar. Det är partierna socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet. Alla 3 partierna är överens om att svenskarna borde betala mer pengar i skatt. Det kan bli lättare för personer från Somalia att få rätt att stanna kvar i Sverige. I alla fall för de somalier som kommer från landets huvudstad Mogadishu. Människor i Kenya tycker olika om hur tidigare bråk i landet ska undersökas. Nu har Kenyas regering gått med på att låta en utländsk domstol undersöka de stora bråk som hände för 2 år sedan. Då var det president-val i landet, och människor blev osams om vem som vann. Fler än 1 000 personer dödades.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext
Funkisprofil sägs ha tafsat Igår kl 18:55(5:00 min)

En person på en organisation för funktionsnedsatta sägs ha gjort sexuella övergrepp. Ratko Mladic döms för krigsbrott i Bosnien. Jakob Nyqvist tycker habiliteringsersättningen höjs för lite.

Tisdagens Klartext handlar om att Hudiksvall har fått priset Årets LSS-kommun för sitt arbete med personer med funktionsnedsättning.

Färdtjänstens chaufför tafsade på Kristina Mån 20 nov kl 18:55(5:00 min)

Chauffören var redan misstänkt för andra sexövergrepp, men fick ändå jobba kvar. Mattias Tarantino vann Funkisfestivalens deltävling i Solna. Skottlossning mitt i trafiken i Bromma.

Oscar fick skadestånd Fre 17 nov kl 18:55(5:00 min)

Skolpersonal tryckte förut ner Oscar i marken och därför får han nu pengar i skadestånd. Skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Barn med diagnoser är bra lekkamrater, enligt föreningen Attention.

Torsdagens Klartext handlar om att en man som heter Kaj Linna ska få pengar i skadestånd av staten för att han suttit oskyldigt dömd i fängelse. Han får fem miljoner, men kan senare få ännu mer.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".