Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Specialskrivna noveller för nedladdning.
Ett avsnitt från Radionovellen
Nominerad till Sveriges Radios novellpris. Segraren av Pooneh Rohi i uppläsning av Nadia Hussein
Mån 29 aug 2016 kl 06:05
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Över en natt har något förändrats. Plötsligt blev de där blickarna tydliga. De hade säkert funnits där förut men nu brände de på ett annat sätt.

För att inte tala om åsikterna. De hade också funnits förut men nu blev också de tydligare.
Som att allt hände över en enda natt. Att vakna på morgonen med tv-flimret kvar på näthinnan och känna att allt är förändrat. Att gå ut på gatan och inbilla sig att till och med ljuset blivit annorlunda. Att sätta sig på tunnelbanan och inte längre känna sig lika säker. Den förskjutningen.
I ett sådant läge är varje liten delseger viktig. Hur liten den än kan verka.

Pooneh Rohi debuterade 2014 med romanen Araben. Hon föddes i Iran och kom hit som sexåring tillsammans med sin familj. Hon är bosatt i Stockholm och är för närvarande doktorand i lingvistik.

Nadia Hussein blev skådespelare på Teaterhögskolan i Luleå, och har därefter arbetat på Stockholms Stadsteater, Folkteatern i Göteborg och Riksteatern. Vi har också sett henne i TV-serier som Oskyldigt dömd och De största vatten. Nadia är nu knuten till Norrbottensteatern där hon senast spelade i Rasmus Lindbergs pjäs Barn och deras barn.

Producent: Kerstin Wixe

Rösta så här!

Rösta via sms: skriv novellen mellanslag 1,2,3,4, eller 5 för den novell du vill rösta på, (1, Rent bord. 2, Mörkret varur hjärtat slår. 3, Agellången. 4, Geologen. 5, Om ett träd.) skicka ditt sms till 72250 Kostnaden är 3 kr + ev. trafikavgifter.

Rösta via e-post: novellpriset@sverigesradio.se

Rösta via vanlig post:  Novellpriset, Sveriges Radio, 971 71  Luleå.

Vinn resa till prisutdelningen i Luleå!
Motivera varför just du skall få samtala med din favoritnovellist, skriv det i ditt sms/mail/brev och ange vem du röstar på, ditt namn, din adress och ditt telefonnummer. 

Omröstningen pågår 23/04 - 30/04.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Radionovellen

Hur nära kan ett par leva varandra utan att prata? Hur gör man för att få igång samtalet? Är att leta upp sin partner i en dejtingapp ett alternativ som kan funka?

I Vägen hem möter vi kvinnan som efter flera års äktenskap hoppas att samvaron - och tillvaron - ska få nya impulser efter en flytt till Gotland.

En familj flyttar in på ön i ett hus som är illa underhållet.  Den nya familjen gör vad de kan för att fixa till den vildvuxna tomten, men grannarna är misstänksamma. 

Från den livesända prisutdelningen i P1 Kultur 10 maj 2017

Det kan väl aldrig vara fel att föreslå en promenad, helt enkelt, och hur var det nu med kaninerna?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".