Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Anneli Dufva intervjuar teaterprofiler i Sverige.
Ett avsnitt från Teaterprogrammet
Möt Leif Zern - teaterkritiker och författare
Fre 09 sep 2016 kl 19:03
Leif Zern om sitt levande förhållande till teaterkonsten men också om rollen som inflytelserik kritiker.

Leif Zern är först och främst känd som teaterkritiker, men han är också författare.

Han är född 1939 i Stockholm, utbildad på universitetet i Uppsala, där han bland annat läste filosofi och litteraturhistoria.

Han skriver fortfarande emellanåt (trots att han nu är pensionär) i Dagens Nyheter, där han varit verksam länge, men han arbetade också en period på Expressens kulturredaktion, där han även var kulturchef mellan 1982 och 1993.

Han har givit ut flera böcker - om bland annat Ingmar Bergman, Shakespeare, Jon Fosse och tillsammans med Karin Helander en historik över Stockholms stadsteater. Han har fått en lång rad utmärkelser och priser. Hans självbiografiska roman Kaddish på motorcykel hyllades av kritikerna när den kom ut år 2012.

Programmet tillhör kategorin: Drama
Alla avsnitt från programmet Teaterprogrammet

Alexander Salzberger är skådespelare, just nu på Dramaten, men han är också komiker och författare och aktuell med den självbiografiska boken Kicktorsken. Programledare: Anneli Dufva.

Rikard Wolff är skådespelare och sångare – välkänd och folkkär – efter en lång och gedigen karriär på scen och på film. Inte minst genom rollen som Zac i Änglagård-filmerna.

Mellika Melouani Melani är skådespelare, regissör och konstnärlig ledare för Folkoperan i Stockholm. Hon intervjuas av Anneli Dufva.

Möt dramatikern Dennis Magnusson! Fre 03 nov kl 19:03(27 min)

Pjäsen ”Dylan-sällskapet” och tv-serierna ”Jordskott” och ”30 grader i februari” är exempel på dramatikern och manusförfattaren Dennis Magnussons arbete. I dag är Magnusson gäst hon Anneli Dufva!

Birgitta Ulfsson intervjuades av Anneli Dufva i april 2016. Ulfsson spelade då i Fosterlandet på Stadsteatern i Stockholm. Birgitta Ulfsson var 89 år när hon gick bort den 8 oktober.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".