Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
The Art Pop Experience utmanar begreppet jazz
Tis 27 sep 2016 kl 20:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Hör fyra unga artister och kompositörer som söker nya vägar och uttryckssätt, samlade under rubriken "The Art Pop Experience". Det är dags att utmana jazzbegreppet!

Jenny Gustafsson är en av initiativtagarna till "The Art Pop Experience" och har haft ett finger med i en massa andra konsertprojekt de senaste åren, bland andra "Vi drar på Jazzklubb" och "Klubb Entra". Nu P2-debuterar hon med egen musik.

Jenny Gustafsson: sång  
Jonathan Albrektson och Christian Berg: keyboards  
Afra Rubino: akustisk gitarr  
Åsmund Løvland Solberg: gitarr, pedal steel

Xenia Kriisin har släppt två kritikerhyllade album och jämförts med sångare som Mariam Wallentin och Anna von Hausswolf. Nu skriver hon för första gången på svenska. Musiken och texterna präglas starkt av hennes kyrkliga uppväxt. Själv har numera lämnat tron, så hon bjuder här på "Psalmer för de oheliga".

Xenia Kriisin: sång  
Erik Petersson: hammond B3

Amina Hocine har det senaste året arbetat mycket med teatermusik, just på Folkteatern i Göteborg. Parallellt har hon jobbat med sitt soloprojekt. Här hör vi henne ensam på scen i ett intimt och drömskt möte med publiken.

Amina Hocine: sång, synth, elektronik

Sångaren Stina Koistinen studerade under två år i Göteborg, innan hon flyttade tillbaka till Helsingfors, där hon bland annat sjunger i avant-garde-popbandet Color Dolor. Till Folkteatern kommer hon med sin nya grupp FRANK FRANK FRANK.

Stina Koistinen: sång
Anni Elif Egecioglu: sång, synth
Amanda Blomqvist: trummor

Inspelat på Folkteatern, Göteborg 7 maj 2016.
Producent: Johannes Lundberg

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Hör Marc-Antoine Charpentiers välkända Te Deum i en konsert från årets tidig musik-festival i Utrecht. Dessutom invigning av orgeln i Hamburgs nya spektakulära konserthus Elbfilharmonin.

P2 Live Lör 09 dec kl 21:00(60 min)

med Tina Ahlin. 1. Claude Debussy: Andra preludieboken (1913). Jean-Yves Thibaudet, piano. Från BBC radio international. 2. Andrea Tarrodi: Serenade in seven colours (2013). Västerås sinfonietta...

Världsdirigenten Gustavo Dudamel kommer till Stockholm och leder Kungliga filharmonikerna i den årliga Nobelkonserten. Det blir Jupitersymfonin av Mozart och Also Sprach Zarathustra av Strauss.

Kullervo är oäktingen som säljs som slav. Han utsätts för all sorts grymhet, fast överlever och hämnas med hjälp av magi – men Kullervo förstör och förgör i stort sett allt han ställs inför...

Följ med på festkonsert från Berwaldhallen när vi firar ett sekel av finländsk självständighet. På scenen bland annat sopranen Karita Mattila, en av Finlands största klassiska stjärnor.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".