Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Sändes onsdag 5 oktober 2016 kl 15.04

Fler unga i politiken och mer hemligt i svenska valbås

I morse berättade Ekot att den svenska vallagen troligen kommer att ändras i syfte att bättre bevara valhemligheten.

Röstsedlarna ska läggas inne i båsen istället för på ett bord utanför. Och Norge är ett föregångsland när det gäller valbåsens utformning för där kan man rösta utan att någon kan kika in. 

Vi har bjudit i Norges Sverigeambassadör Kai Eide att ta reda på om vårt västra grannland är villigt att bistå oss om vi snabbt behöver förnya beståndet av valbås. Och vad tycker ambassadören om den svenska varianten som den ser ut idag?

Två år kvar till valet och partierna är i full gång med att nominera kandidater till riksdag, kommun och landsting. Flera partier har ambitionen att öka andelen unga bland de folkvalda.

Hur ska det gå till och kommer Sverige att bli mer demokratiskt om det lyckas? Lawen Redar S, Kristina Yngwe C och Olle Wästberg, ordförande i Demokratiutredningen, är på plats i studion för att diskutera detta.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ülkü Holago


Upptäck innehåll från programmet Nordegren & Epstein i P1
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".