Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Terrorism och redaktionella annonser
Lör 12 sep 2009 kl 14:00
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.

Terroristkopplade i skydd av svensk grundlag
Medierna handlar den här veckan om den svenskbaserade webbplatsen Kavkaz Center som Ryssland anklagar för terroristkopplingar. Nu begär en rysk åklagare svensk rättshjälp för att få ut en anonym skribents identitet. Justitiekansler Göran Lambertz avvisar begäran eftersom Kavkazcenter.net har ett svenskt utgivningsbevis och därmed är skyddad av svensk grundlag. Medierna tittare närmare på denna webbplats och konflikten mellan ryska intressen och svenska yttrandefrihetsprinciper.

Aftonbladet anklagat för att blanda journalistik och annonser
Medierna granskar också en medietrend som väcker reaktioner. Det handlar om annonser som är journalistisk utformade för att locka läsare. Något som får kritik eftersom det riskerar att minska förtroende för journalistiken. Företaget Minimedia, som ingår i Aftonbladet koncernen, erbjuder annonsörer ett slags annons som utformas mycket likt en artikel och som publiceras på Sveriges ledande webbplats aftonbladet.se. Det här får kritik både från journalister och potentiella annonsörer.

Egyptier stämmer amerikanskt bolag efter Bromma-avvisningen
Och så berättar vi om en ny vändning i ett av de senaste årens största svenska scoop. En av de två egyptier som under förnedrande former flögs från Bromma till tortyr i hemlandet stämmer nu i USA det bolag som skötte flygplanet, berättar människorättsjuristen Julia Hall för Medierna.
Det var TV4:s Kalla Fakta som 2004 avslöjade hur CIA och Säpo medverkat till avslöjandet. Vi får höra historien om hur säkerhetstjänsterna lurades att avslöja sig själva – och vem reportern var som gjorde det.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna
Medierna
Lör 23 sep kl 11:03(35 min)
Medierna
Lör 16 sep kl 11:03(35 min)
Medierna
Lör 09 sep kl 11:03(35 min)
Medierna
Lör 02 sep kl 11:03(35 min)
Medierna
Lör 26 aug kl 11:03(35 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".