Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Med handen på hjärtat…
Tis 08 sep 2009 kl 14:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Patienten ligger på operationsbordet. Det grönklädda teamet har öppnat bröstkorgen och där blottas den rödfärgade muskelpumpen. Plötsligt tystnar det i operationssalen - det är dags för det mest kritiska... momentet. En ven från benet ska sys på hjärtat med absolut millimeterprecision och kräver kirurgens totala koncentration. Men han har gjort det förr, 700 gånger närmare bestämt. Idag är bypass den vanligaste hjärtoperationen, och en av orsakerna till att livslängden för hjärtsjuka har ökat betydligt. Dagens Kropp & Själ tar pulsen på kroppens mest symbolladdade organ, hjärtat. Det handlar bland annat om hur väl hjärtat är rustat för extrem utmattning. Fysiologen Mikael Mattsson har undersökt multisportares hjärtan. Lyssnarna får följa en hjärtoperation och så svarar kardiologen Eva Strååt på lyssnarfrågor i Kropp & Själs hjärt-skola.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 19 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 12 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 05 sep kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 29 aug kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 22 aug kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".