Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Korrupt krogkoll och kulturell sanning
Lör 05 sep 2009 kl 16:00
De hyllar egna klubben i sina spalter Samma reportrar som spelar skivor på en klubb drar sig inte för att hylla den i de egna spalterna. Medierna berättar denna vecka om vänskapskorruption inom nöjesjournalistiken... Journalister har har själva ett intresse i det man bevakar. Vilken trovärdighet har den redaktör som skriver om sin egen klubb eller sitt eget DJ:ande?

Jan Guillou och kultursidors sanningar
Vi intervjuar Jan Guillou om kulturjournalistiken och dess ibland svävande förhållande till faktariktighet, som han slagits mot en hel del under sin karriär. Men i sin senaste kolumn skriver han överraskande att man visst får spekulera på kultursidorna - det gäller nu Aftonbladets famösa artikel om organhandel. Hur ser egentligen memoarmonumentet Guillou på saken? Martin Wicklin träffar honom hemma i våningen.

Realistisk teatertradition i rutan
Och så tittar vi närmare på ett fenomen som blivit ett stående inslag på nyhetsredaktionerna: teaterintervjuerna. När programledaren intervjuar sin kollega, med färdiga frågor och svar. Allt för att det ska bli pedagogiskt. Ett problem, hävdar mediekritiker, som hellre vill ha mångfald i studion.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna
Medierna
Lör 23 sep kl 11:03(35 min)
Medierna
Lör 16 sep kl 11:03(35 min)
Medierna
Lör 09 sep kl 11:03(35 min)
Medierna
Lör 02 sep kl 11:03(35 min)
Medierna
Lör 26 aug kl 11:03(35 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".