Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2010. För dig som tycker om när man rör sig på tvären mellan konstformerna. Här hör du om tendenser...
Ett avsnitt från Kulturradion: Snittet
Terapihausse, John Cage och kinesiska munkar på dansgästspel
Ons 02 sep 2009 kl 14:00
När radioprogrammet Sommar sändes i år var det anmärkningsvärt många som ägnade tid åt att prata om sina terapier, och hur det påverkade deras liv. Och terapi är ett ämne i TV-serier, lunchteater och böcker... Snittet tittar på den här senaste terapitrenden och undrar om den privata terapin nu till och med blivit något man bör prata om i offentligheten. Dessutom intervjuas Torsten Ekbom om sin nya bok En trädgård av ljud där han porträtterar och analyserar konstnären och tonsättaren John Cage. Och så har Snittet sett dansgästspelet Sutra med 17 buddhistmunkar från Shaolintemplet i Kina.

När radioprogrammet Sommar sändes i år var det anmärkningsvärt många som ägnade tid åt att prata om sina terapier, och hur det påverkade deras liv. I våras sändes den amerikanska TV-serien In treatment, filmade sejourer hos terapeuten och på Kulturhuset i Stockholm tas snart vårens lyckade satsning med Psykakuten upp på nytt. Publikens inskickade problem, gestaltade av skådespelare och analyserade av riktiga terapeuter. Anneli Dufva har träffat Jonas Mosskin som bl a är initiativtagare till psykologer ser på film och pratat med honom om den här senaste  terapitrenden. Är det så att den privata terapin nu till och med har blivit något man bör prata om i offentligheten?

Dessutom intervjuas Torsten Ekbom om sin nya bok En tr ädgård av ljud där han porträtterar och analyserar konstnären och tonsättaren John Cage. Och så har Snittet sett dansgästspelet Sutra där en av dansvärldens hetare koreografer Sidi Larbi Cherkaoui skapat en föreställning tillsammans med Turnerprisvinnande konstnären Antony Gormley och 17 buddhistmunkar från Shaolintemplet i Kina.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturradion: Snittet
Kulturradion: Snittet
Ons 05 maj 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 28 apr 2010 kl 16:00(34 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 21 apr 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 14 apr 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 07 apr 2010 kl 14:00(34 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".