Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Hemligstämplar och kommunloggor
Lör 29 aug 2009 kl 16:00
I Medierna fortsätter vi bevakningen av Aftonbladet-affären. Bland annat går vi igenom den e-post som berättar om hur det gick till inne på Utrikesdepartementet innan den svenska ambassadören i Tel Aviv... gick ut med sitt kritiserade pressmeddelande. Framförallt uppmärksammar vi delar av korrespondensen UD inte vill lämna ut.

Korrarnas allt-i-allo
I skuggan av de stora utrikeskorrespondenterna finns ”fixare”. Personer från lokalbefolkningen, som är beredda att ta stora risker för att hjälpa reportrarna med allt från transporter, tolkning och möten. Fixarna arbetar också fram en stor del av det journalistiska grundmaterialet, intervjuer och bilder. Men de erbjuds, förutom betalning, oftast varken säkerhet eller ett erkännande för sitt arbete.

Kommuner som varumärken
Vi tittar också närmare på ett allt vanligare fenomen: kommuner som putsar på sitt varumärke och försöker locka till sig nya invånare genom att byta ut sina logotyper. Senaste exemplet är Laholm, som bytte sina tre laxar mot en bit kust. Men fungerar det? Eller är det att kasta pengarna i sjön?
Gerry Andersson, utvecklingschef på Laholms kommun, resonerar om saken.

Medicinskandalen - en ouppklarad historia i medierna
Och så går vi tillbaka till den infekterade Medanalys-skandalen, i vår serie om journalistiska scoop. Det handlar om laboratorieföretaget Medanalys som etablerade sig stort på en avreglerad marknad i mitten av 90-talet. Men snart kommer anklagelser från Socialstyrelsen om felaktigheter med provanalyser. Affären har tagit många vändningar bland journalister, och än idag står två helt olika perspektiv mot varandra.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna
Medierna
Igår kl 11:03(30 min)
Medierna
Lör 12 aug kl 11:03(30 min)
Medierna
Lör 05 aug kl 11:03(30 min)
Medierna
Lör 29 jul kl 11:03(30 min)
Medierna
Lör 22 jul kl 11:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".