Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Filmhöst
Fre 28 aug 2009 kl 19:00
Svensk filmhöst, Ang Lee och meningen med Man tänker sitt. I veckans Kino berättar vi om några av filmerna som kommer att lysa upp höstmörkret. Prinsessa heter regissören Teresa Fabiks nya film. Hon berättar... om hur man håller fast vid sin grundidé i en bransch där alla vill vara med och bestämma. Det har blivit Bananas kring Fredrik Gerttens dokumentär Bananas. Kino träffade honom när han pustade ut på sitt kontor mitt i en mediakarusell som enligt honom själv är det enda han har att sätta emot företagsjätten Dole som stämt honom. Pernilla August, aktuell i relationsdramat "Det enda rationella" berättar om varför det tagit så lång tid för henne att debutera som långfilmsregisör, medan Ulf Malmros förklarar hur lång tid det tog för honom att tvätta bort sin värmländska när han flyttade till Stockholm. Samma resa gör huvudpersonen i hans kommande komedi "Bröllopsfotografen". "Man tänker sitt" har biopremiär den här helgen, och har omväxlande hyllats och sågats. Hör Stig Björkman och C

I veckans Kino berättar vi om några av filmerna som lyser upp höstmörkret.

Prinsessa heter regissören Teresa Fabiks nya film. En historia om drömmar, vänskap och fördomar.   I själva skapandet av den var det några kockar som ville blanda sig i soppan med goda råd och tankar om handling. Möt Teresa och producenten Sandra Harms i ett samtal om hur dom gjorde för att hålla i idén och hela vägen fram till premiären.

Det har blivit Bananas kring Fredrik Gerttens film Bananas, en stämningsansökan ligger över honom. Träffa Fredrik när han pustar ut på kontoret mitt i en mediakarusell som enligt honom själv är det enda han har att sätta mot företagsjätten Dole. Förutom kameran så klart.

Pernilla August berättar om sin insats i  Det enda rationella och om hennes framtida regiplaner.

Hur lång tid tar det att tvätta bort värmländska? Hur är det att smaka på överklassen? Ulf Malmros berättar om det självbiografiska i hans nya film Bröllopsfotografen.

Man tänker sitt heter en av höstens mest hypade filmer, hör Stig Björkman och Clara Törnvall i ett samtal om den.

Så bjuder vi på en intervju med, Ang Lee aktuell med  filmen Taking Woodstock.

Allt i veckans KINO

Programledare: Roger Wilson

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino
Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)
Kino
Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)
Kino
Fre 27 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Kino
Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Kino
Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".